Het Belang van Limburg

“Koersbenen en zelfvertro­uwen teruggevon­den”

-

In de Tour Alsace heeft de 19-jarige Jasper Philipsen (BMC) de derde rit achter zijn naam geschreven. De Hammenaar was sneller dan zijn Nederlands­e ploegmaat Bram Welten. In een etappe tussen Belfort Blotzheim (144,7 km), met onderweg twee klimmetjes en een aankomst bergop, kwam Philipsen als eerste over de streep. Bij aankomst had de jonge Limburger niets dan lof voor zijn team. “Wat een topdag voor ons. Ik ben blij dat ik kon winnen en dat Bram als tweede op het podium stond. Ik had totaal geen rekening gehouden met ritwinst, omdat het gisteren zo’n zware etappe was.”

“Na de rotonde wist ik dat het nog een dikke km bergop was tot de finish. Toch was de aankomst zwaarder dan ik verwacht had. Ik heb mijn kans gegrepen, ook al waren de laatste meters erg hectisch. Ik heb een maand niet gekoerst, dus ik had geen idee hoe het met mijn conditie gesteld was. Ik heb vandaag mijn koersbenen én mijn zelfvertro­uwen teruggevon­den.

Vorig jaar junior

“Geweldig, want dat is echt topniveau”, zegt ook Milan Menten vol lof. “Ongeloofli­jk aan wat voor een seizoen die kerel bezig is. Vergeet niet dat hij vorig jaar nog junior was. Jammer dat zijn ploeg er volgend jaar mee ophoudt. Maar dat zal voor Jasper zeker geen probleem zijn. Hij zal de ploegen voor het uitkiezen hebben.” De ploeg van Philipsen (BMC developmen­t) houdt ermee op, omdat ze het beu zijn dat andere profploege­n de talenten wegkapen en zo misbruik maken van hun opleidings­werk.

 ?? FOTO TWITTER ?? Jasper Philipsen won de derde rit in de Elzas.
FOTO TWITTER Jasper Philipsen won de derde rit in de Elzas.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium