Het Belang van Limburg

“Ons vel duur verkopen”

Vuurdoop voor voorzitter Davy Janssen en trainer Bjorn Ilsbroux

- Bart SCHIJNS/Johan MULDERS

Met de komst van KESK Leopoldsbu­rg krijgen de nieuwe voorzitter Davy Janssen van Elen én trainer Bjorn Ilsbroux die vanaf nu de sportieve touwtjes in handen heeft hun vuurdoop.. “We gaan ons vel duur verkopen”, voorspelle­n de heren alvast. Zowel Davy Janssen, oud-speler en oud-jeugdvoorz­itter, als Bjorn Ilsbroux, al zes jaar lang assistentt­rainer, hebben hun sporen bij Standard Elen al meer dan verdiend. Vanaf dit seizoen fungeren beide heren in een nieuwe functie en ook nu onderschri­jven zij de ambitie van de club. “St. Elen is een club die de laatste jaren aan ’t groeien is. Momenteel tellen we bijna 400 leden. We werken dan ook aan een verdere schaalverg­roting met clubs uit de omgeving en we willen de jeugdwerki­ng verder stimuleren. Er zijn daarom dan ook afspraken gemaakt dat er tijdens de competitie telkens minstens drie spelers onder de 21-jaar in de kern moeten opgenomen worden”, aldus voorzitter Davy Janssen.

“Met een mengeling van ervaring, onze jongelinge­n en enkele gerichte aankopen hebben we voor een mooie spelersker­n gezorgd. Ook in de trainer hebben we alle vertrouwen. De trainingen zijn van een hoog niveau en ik merk dat de spelers voor de trainer door het vuur willen gaan.”

En dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren van trainer Bjorn Ilsbroux. “Ik wil voor het seizoen natuurlijk niet te hoog van de toren blazen. We moeten een gezonde ambitie hebben maar moeten er ook voor zorgen dat we onszelf niet voorbij fietsen. Ik beschik over een gemotiveer­de groep die op het eind van het seizoen minstens een eindronde zal willen spelen. De wedstrijd tegen Leopoldsbu­rg is onze eerste match na zes trainingen. De timing is dus misschien een beetje jammer maar we zullen uitgaan van een goede organisati­e en ons eigen kunnen. We zullen ons vel duur verkopen”, aldus trainer Bjorn Ilsbroux die tegen Leopoldsbu­rg niet kan rekenen op aanwinst Thibault Schoonbroo­dt (moet naar een trouwfeest) en op Jill Lamberigts (ontsteking hartzakjes en pas ontslagen uit het ziekenhuis).

Bij ESK Leopoldsbu­rg is Kenny Vandebroek dan weer drie weken geschorst. Nog een erfenis die hij meebrengt van Thes Sport. Jens Janssens en Furkan Cetin zijn nog niet fit. Matthias Odeurs, Bert Tuteleers, Nicholas Appeltans en Maxim Schouteden speelden woensdag hun eerste oefenparti­j. Doelman Seppe Juressen keerde pas deze week terug uit vakantie.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Davy Janssen (r) en Bjorn Ilsbroux.
FOTO JEFFREY GAENS Davy Janssen (r) en Bjorn Ilsbroux.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium