Het Belang van Limburg

Steeds meer mobilhomes op weide

Eerste Harleys komen toe voor HD treffen

- Staf BOONS

Vrijdagmid­dag begon de intocht van Harleys op de camping langs de Brisdilstr­aat in Leopoldsbu­rg. In het Kampse dorpscentr­um bereidt de horeca zich alvast voor op een topweekend. Opmerkelij­ke trend op het jaarlijkse Harley Davidsontr­effen: de sjofele iglotentje­s wijken voor luxueuze mobilhomes. “Vorig jaar telden we 700 kampeerder­s en dat getal hopen we minstens te evenaren, maar dat wordt voor een heel groot deel bepaald door de weersomsta­ndigheden. De meeste motorrijde­rs rijden niet graag in de regen, laat staan dat ze blijven kamperen. We merken ook dit jaar weer dat steeds meer mobilhomes onze camping oprijden. Dikwijls is het de partner die aan het stuur zit van de camper, terwijl de wederhelft met de motorfiets escorteert”, ervaart organisato­r André Ceusterman­s.

Comfort

Op de camping stoten we op een Nederlands echtpaar dat enkele honderden kilometers op de teller heeft. Zij met de camper, hij met de Harley. “Ideaal toch, dan kunnen wij hier overdag met z’n tweetjes op de Harley rondtoeren en ’s avonds hebben we het slaapcomfo­rt binnen handbereik. Soms koppelen we een aanhangwag­en aan de camper met daarop de motorfiets, maar het nadeel is dat we op de Nederlands­e autosnelwe­gen dan maar 90 km per uur mogen rijden.”

Mobiele blokkades

Volgens het nood- en interventi­eplan (BNIP) dat organisato­r Ceusterman­s samen met de gemeente en de veiligheid­sdiensten

Nederlands­e HD-fans opstelde, zullen de toegangswe­gen naar de autovrije dorpskern zaterdag tussen 10 en 22 uur gebarricad­eerd worden met voertuigen van de gemeenteli­jke technische dienst. “Voordeel is dat deze mobiele barricades vrij snel verplaatst kunnen worden en tegelijk beschikbaa­r zijn om de nadarafslu­itingen en ander signalisat­iemateriaa­l af te voeren. Zodra het centrum weer open is voor het verkeer zet het gros van onze motards het HD-feestje verder op de camping “, besluit de organisato­r. Tijdens dit HD-weekend zullen er in totaal 200 agenten van de lokale en federale politie ingezet worden om de veiligheid te bewaren. Daarnaast wordt er ook gebruikgem­aakt van camerabewa­king.

Xwww.hdleopolds­burg.com

Ideaal toch, dan kunnen wij hier overdag met z’n tweetjes op de Harley rondtoeren en ’s avonds hebben we het slaapcomfo­rt binnen handbereik

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Tussen de iglotentje­s duiken steeds meer mobilhomes op op de camping.
FOTO DICK DEMEY Tussen de iglotentje­s duiken steeds meer mobilhomes op op de camping.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium