Het Belang van Limburg

Aanvaring tussen vader en ex-vriend van vermoorde Luana

-

Zaterdag is het tot een handgemeen gekomen tussen Emrah Taskiran en de vader en diens zus van de vermoorde Luana Ramagnoli. Beide partijen beweren dat ze geprovocee­rd werden. Volgens Taskiran werd hij door Luana’s vader met een schroevend­raaier aangevalle­n. Maar die beweert dat Taskiran hem te lijf ging met een steen. Zijn zus brak daarbij haar pols.

In de Kastanjest­raat in Houthalen is het zaterdag tot een confrontat­ie gekomen tussen twee familieled­en van de vermoorde Luana Romagnoli (25) – onder wie haar vader – en Emrah Taskiran (31), de ex-vriend van Luana die even werd aangehoude­n voor de moord maar inmiddels is vrijgelate­n. Beide partijen beweren dat ze door de ander zijn geprovocee­rd. Taskiran diende klacht in bij de politie. Vader Gilberto en een tante belandden na de confrontat­ie in het ziekenhuis.

Frank SCHEERLINC­K

Advocaat van Emrah Taskiran

Politie en parket onderzoeke­n de ware toedracht van de feiten nog en gaven gisteren geen commentaar. De advocaten van de twee partijen deden dat wel. “Mijn cliënt was in Houthalen naar de bank geweest of was er op weg naartoe”, zegt Frank Scheerlinc­k, de advocaat van Emrah Taskiran. “Op dat moment waren toevallig ook familieled­en van Luana in de buurt. Emrah werd met een schroevend­raaier door de vader van Luana aangevalle­n. Hij heeft zich verweerd en is daarna weggelopen. Emrah heeft me in het weekend van de feiten op de hoogte gebracht en ik heb hem het advies gegeven om meteen klacht in te dienen bij de politie.”

Schroevend­raaier

Jef Vermassen, die optreedt namens vader Gilberto Romagnoli en tante Lena Romagnoli, vertelt een ander verhaal: “Mijn cliënten stonden op het punt om met de auto weg te rijden toen Emrah op hen afstapte om hen te provoceren. Emrah nam een steen en haalde daarmee uit. Om zich te verweren heeft mijn cliënt een schroevend­raaier uit zijn auto genomen. Hij is daarop neergeslag­en. Zijn zus, die tussenbeid­e wilde komen, heeft haar pols gebroken. Beiden moesten naar het ziekenhuis”, aldus Vermassen. “Gelukkig is het zaterdag niet ontaard in een nieuw drama”, klinkt het bij de familie van Luana.

Na de moord op Luana begin juni in het centrum van Genk is er een erg gespannen sfeer ontstaan tussen de familie van Luana en de inmiddels vrijgelate­n Emrah. Dat niet hij maar zijn toenmalige vriendin Anastasia N. Luana de dodelijke messteken zou hebben toegediend, doet blijkbaar niet ter zake.

Emrah werd met een schroevend­raaier door de vader van Luana aangevalle­n Emrah provoceerd­e mijn cliënten. Hij nam een steen en haalde daarmee uit

Jef VERMASSEN Advocaat van Gilberto en Lena Romagnoli

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Luana Romagnoli en Emrah Taskiran in 2014. Zaterdag kwam het op straat in Houthalen tot een fysieke confrontat­ie tussen de ex-vriend van het vermoorde meisje en haar familie.
FOTO RAYMOND LEMMENS Luana Romagnoli en Emrah Taskiran in 2014. Zaterdag kwam het op straat in Houthalen tot een fysieke confrontat­ie tussen de ex-vriend van het vermoorde meisje en haar familie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium