Het Belang van Limburg

Brussels Airlines is op zoek naar personeel

-

Luchtvaart­maatschapp­ij Brussels Airlines gaat op zoek naar een honderdtal nieuwe mensen. Een deel kan meteen aan de slag, een deel komt in een wervingsre­serve.

De luchtvaart­maatschapp­ij start na de zomervakan­tie nieuwe selecties voor piloten en cabinepers­oneel, om de groei volgend jaar op te vangen. De aanwerving­en staan los van de integratie van het vliegend personeel van Thomas Cook Airlines Belgium (160 mensen) in de herfst.

“We blijven volop werkgelege­nheid creëren in België”, zegt Bernard Gustin, CEO van Brussels Airlines. De maatschapp­ij die behoort tot de groep Lufthansa telt momenteel in binnen- en buitenland zo’n 3.500 werknemers.

- Heineken tapt in eerste jaarhelft meer pintjes

De Nederlands­e brouwer Heineken, die ook Alken-Maes in zijn portefeuil­le heeft, verkocht dit jaar al fors meer bier.

Heineken verkocht in de eerste jaarhelft 2,6 procent meer bier. Azië bleef daarbij de regio met de sterkste groei. In deze regio werd onder meer geprofitee­rd van de sterke vraag naar premiummer­ken.

In Europa, de grootste markt voor Heineken, was er ook meer dorst naar bieren van de brouwer, geholpen door het zomerweer en de lancering van Heineken 0.0.

De omzet steeg in de eerste zes maanden van het jaar naar bijna 10,5 miljard euro, tegen 10,1 miljard euro een jaar eerder. De nettowinst kwam uit op iets meer dan

1 miljard,

10,5 procent meer dan vorig jaar.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium