Het Belang van Limburg

DAAR IS EMOND WEER

Overbodige spits knokt terug onder Sa Pinto

- Bob FAESEN

Na twee seizoenen met vooral dalen, wil Renaud Emond (25) eindelijk pieken bij Standard. De roodharige spits viel tegen KV Mechelen bemoedigen­d in en dat smaakt naar meer. “Het is simpel. Ik werk keihard en die inspanning­en worden nu beloond.” Hij kwam twee seizoenen geleden met hoge verwachtin­gen richting Sclessin. Bruno Venanzi, destijds kersvers voorzitter van de Rouches, drukte hoogstpers­oonlijk door voor de komst van de clubtopsch­utter van Waasland-Beveren. Het overtuigde Emond om de route richting Luik te nemen, ondanks vermeende interesse van clubs als Anderlecht en Club Brugge. Eindelijk had Standard een ’afmaker pur sang’. Helaas voor de Luikenaars en Emond zelf liep het allemaal even anders. Slechts vijf goals in 42 officiële matchen.

Nog erger was het vorig jaar, toen hij amper 223 minuten in actie kwam tijdens de reguliere competitie. Voor de meeste voetballer­s het sein om naar een nieuwe werkgever uit te kijken, maar niet voor de man uit Virton. Hij bleef knokken en is behalve Benito Raman (22) nu ook verrassend toptalent Ryan Mmaee (19) voorbij in de pikorde. “Ik ben nooit met mijn vuist op tafel gaan kloppen, want dat zit gewoon niet in mijn natuur. Maar het was natuurlijk niet altijd even gemakkelij­k om telkens op de bank of tribune plaats te nemen”, geeft Emond toe. “Maar onder deze trainer voel ik vertrouwen.”

Perspectie­f

Klopt, Ricardo Sa Pinto bracht Emond in Mechelen (1-1) 20 minuten voor tijd in voor Ishak Belfodil. Vorig seizoen was het nog not done om de Algerijnse ster naar de kant te halen. Tegen KV was hij wel aanwezig, maar telkens zakte hij te ver terug en zette hij zijn acties vanuit stilstand op, vaak verloor hij daarbij nog het overzicht. Met de komst van Emond sijpelde er eindelijk dynamiek in het spel van de Rouches en kwam Paul José Mpoku beter uit de verf. Emond was zelfs nog dicht bij de 1-2. “Handsbal van de Mechelse verdediger. Ik snap niet dat de ref dat niet kon zien”, oordeelt hij daarover. “Uiteraard ben ik blij om mijn steentje bij te dragen”, zegt Emond. “Dit verandert toch mijn perspectie­f voor de toekomst, ook al is het na één speeldag nog te vroeg om conclusies te trekken. Maar goed, mijn recept is helder: ik werk keihard en die inspanning­en worden nu beloond. Zo simpel is het.” Sa: Lokomotiv Moskou? - Het Italiaanse Tuttomerca­toweb meldt dat Lokomotiv Moskou op Orlando Sa aast. De 29-jarige spits zou zelfs al persoonlij­k rond zijn met de Russische topclub, die een bod van 2,2 miljoen euro neerlegde bij Standard. Het lijkt onwaarschi­jnlijk dat de Rouches Sa, die nog tot medio 2020 vastligt, voor die prijs zullen laten gaan. Watford voor Mmaee -

Ryan Mmaee (19) kan rekenen op interesse van het Engelse Watford. AA Gent heeft de spits eveneens op zijn lijstje staan, maar het is nog onduidelij­k hoe concreet de interesse is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium