Het Belang van Limburg

Vanbilsen geeft bloemen aan familie van Gert Claes

- Freddy VAES

De derde GP Tim Wellens is gewonnen door Kenneth Vanbilsen. De Lummenaar haalde het in een spurt met zeventien en liet zijn zegetuil na afloop bezorgen aan de nabestaand­en van Gert Claes. “Ik kwam Gert op training aan het Koersels Kapelleke vaak tegen. Ik ben er kapot van.” Geen Tim Wellens aan het feest in zijn eigen koers dus. “Daar had ik vandaag de benen niet voor,” bekende hij eerlijk. Ondanks het niet al te gestoffeer­d deelnemers­veld werd er vergeleken met de voorgaande jaren een stuk sneller gefietst, weet Wellens. “We halen hier een gemiddelde van ruim 45 km/u. Dat wil toch al wat zeggen. Hoed af voor die Nederlande­r (Piotr Havik nvdr.), die ruim 20 kilometer in zijn eentje voor ons uit kon blijven, terwijl er achter hem toch wel serieus gekoerst werd. Hij had eigenlijk de zege verdiend.”

Winnen deed hij echter niet. Laurens Sweeck, Roy Jans en Jasper Stuyven persten er in de slotfase alles uit om hem terug te pakken. Dat lukte op 3 kilometer van het einde.

Het werd dus een spurt, vlot gewonnen door Kenneth Vanbilsen die blijkbaar een abonnement heeft op de Limburgse koersen. Vorig jaar won hij ook al de Omloop van de Fruitstree­k in Alken. “Nu je het zegt. Dat zal wel toeval zijn zeker? Als Limburger ben je uiteraard altijd iets meer gemotiveer­d wanneer je in eigen gouw mag koersen. Ik ben heel blij met deze zege. De jongste weken had ik al gemerkt dat de conditie goed was. Dit is een opsteker in het vooruitzic­ht van de Omloop van Hageland van zaterdag.”

Vanbilsens volgende grote opdracht wordt de Ronde van Spanje. “Uiteraard had ik liever de Tour gereden. Maar als je niet tot de selectie behoort, moet je je daar bij neerleggen. Vorig jaar reed ik ook de Vuelta. Ook mooi.”

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Kenneth Vanbilsen wint in eigen streek.
FOTO SVEN DILLEN Kenneth Vanbilsen wint in eigen streek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium