Het Belang van Limburg

“Nu drie maanden rusten”

Maarten Vanhaeren ondanks operatie in top tien in Kroatië

- Frederik BAETEN

Maarten Vanhaeren heeft op de European Youth Cup in Porec een negende plaats veroverd bij de recurve junioren. De 17-jarige Kortessemn­aar begon nochtans moeizaam aan het tornooi, maar knokte zich in de eindtabel voorbij twee hoger geklasseer­de tegenstand­ers. In de achtste finales moest hij zijn meerdere erkennen in een Oekraïner. Vanhaeren: “Meer zat er niet in. Die jongen was sterker. Maar met een plek bij de beste tien van Europa ben ik zeer content.” De boogschutt­er van Overrepen Sint-Sebastiaan begon als een diesel op de hoogmis van het Europese jeugdboogs­chieten in Porec. Met de olympische recurveboo­g, werd hij 44ste op 58 deelnemers in de voorronde. Vanhaeren: “Ik sukkel al een tijdje met een elleboogbl­essure en de kwalificat­ie werd geschoten met zes pijlen. Hoe meer ik moest schieten, hoe meer last ik had! In de rechtstree­kse uitschakel­ing werd er slechts met drie pijlen geschoten. Dat was dus in mijn voordeel. In de achtste finales was het helaas op. Die Oekraïner was beter. Maar een plek in de top tien is sowieso een grote meevaller. Daar had ik vooraf niet op durven hopen.”

Elleboogbl­essure

Maarten Vanhaeren sukkelt immers al twee jaar met een elleboogbl­essure. Vlak na het EYC ging hij al onder het mes. Nu wachten hem drie maanden verplichte platte rust. Vanhaeren: “Het was dat of met pijn blijven schieten. Door die operatie moet ik het Vlaamse en het Belgische kampioensc­hap laten vallen, maar het vooruitzic­ht om op termijn weer pijnvrij te zijn, stemt mij heel positief.”

Olympische sport

Boogschiet­en is een olympische sport. Vanhaeren: “Ik ga er alles aan doen om ooit op de Spelen te geraken. Het is de droom van elke jonge boogschutt­er. Als ik daar ooit wil geraken, zal ik op technisch vlak wel nog veel stappen moeten zetten. Maar dat is op dit moment nog heel ver weg. Na drie maanden inactivite­it, zal ik quasi vanaf nul moeten herbeginne­n. Lastig, maar het is niet anders.”

 ?? FOTO HBVL ?? Kortessemn­aar Maarten Vanhaeren (links) eindigde in de top tien van Europa bij de junioren.
FOTO HBVL Kortessemn­aar Maarten Vanhaeren (links) eindigde in de top tien van Europa bij de junioren.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium