Het Belang van Limburg

“Ik besef het nog niet”

Hannelore Beckers en Suraya Hendrikx pakken goud op BK

- Jean HENDRIX

Op het BK dressuur in Meerdonk hebben Hannelore Beckers en Suraya Hendrikx allebei goud behaald. Hendrikx (18, Lommel) won bij de junioren, Beckers (20, Heusden-Zolder) bij de young riders. “Ik besef het nog allemaal niet”, reageert Beckers. Hannelore Beckers reed op het BK drie prima dressuurpr­oeven. Ze won tweemaal en werd eenmaal tweede. Tijdens haar kür op muziek scoorde de Lommelse bij twee juryleden zelfs meer dan 77 procent.

“Hier zijn geen woorden voor”, glundert Beckers. “Ik ben supertrots op wat ik de jongste weken bereikt heb. Mijn kür heb ik nu pas laten maken. Veel verruiming­en, veel uitstrekke­n. Dat doet mijn paard graag en goed. Maar zo’n hoge score... Ik besef het allemaal nog niet. ”

Beckers was eerder actief bij de LRV. “Ik heb met Crack C van het Vijverbos een heel goed paard. Vandaar dat ik in april beslist heb om nationaal te gaan rijden. Het gekke is: op wedstrijd presteert mijn paard nog beter dan op training. ”

Veel geld

Paardenspo­rt is heel belangrijk voor Hannelore Beckers. “Het allerbelan­grijkste”, beklemtoon­t ze. “Ik ben heel competitie­f ingesteld, maar tegelijk ook realistisc­h. Voor topsport heb je niet alleen talent en goede paarden, maar ook veel geld nodig. En dat laatste is bij mij het moeilijkst­e (lacht). Mijn paard krijgt nu een paar dagen rust, daarna hervatten we de trainingen. Binnen anderhalve week staat het EK voor de deur. Ik ben benieuwd wat dat zal worden.”

 ?? FOTO JH ?? Hannelore Beckers.
FOTO JH Hannelore Beckers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium