Het Belang van Limburg

Verontwaar­diging over verloederi­ng Krieckaert

Gemeente garandeert basisonder­houd en heeft drie kandidaat-kopers

- Guido KERCKHOVEN

Op sociale media is de hetze rond de verloederi­ng van het recreatied­omein Krieckaert in Gellik het afgelopen weekend weer opgelaaid. Onafhankel­ijk oppositier­aadslid Rudi Nivelle stuurde een aantal foto’s de wereld in die de totale verwaarloz­ing van het domein aantonen. Burgemeest­er Marino Keulen (Open Vld) weerlegt de aantijging­en. Ondertusse­n bevinden bespreking­en over de verkoop van het domein met drie “ernstige kandidaat-kopers” zich in de eindfase. “Als tijdelijke uitbaters van het domein nemen we onze verantwoor­delijkheid wel degelijk op”, klinkt Marino Keulen verontwaar­digd. “We onderhoude­n het domein beter dan de vorige uitbater. We hebben echt geen parel geerfd en scheppen beslist geen puinhoop. Bovendien hebben wij nooit om deze situatie gevraagd. We nemen als een goede huisvader onze verantwoor­delijkheid op door in het basisonder­houd te voorzien.”

Zwembad

“De gemeente onderhoudt de parking, de speeltuin, de omgeving van de cafetaria en het chaletpark”, zegt secretaris William Vancleynen­breugel. “We investeerd­en daarnaast fors in brandveili­gheid. Eigenaars die hun tuintjes niet goed onderhoude­n, krijgen een GAS-boete. Het voormalige zwembad, de tennisveld­en en de voetbalvel­den zijn wel afgesloten voor iedereen. Deze delen onderhoude­n we niet, de voetbalvel­den worden enkel begraasd. Een maand geleden hebben we de omheining nog nagekeken en nadien zijn er opnieuw poorten geforceerd. Het is dweilen met de kraan open.”

Geen ratten

De toestand van recreatied­omein Krieckaert lokt verdeelde reacties uit. Rudi Nivelle: “De mensen in Gellik spreken schande over de puinhoop rond het zwembad, aan de poolbar en op de verwaarloo­sde sportvelde­n. Als gemeentera­adslid heb ik het recht om deze situatie aan te klagen. Het minste wat het gemeentebe­stuur kan doen, is de puinhoop opruimen en de boel proper houden.” Dat vindt ook Vera Jans (CD&V): “Het is er triestig gesteld. Ik vind het vreemd dat chaletbewo­ners die hun tuintjes slecht onderhoude­n een GAS-boete krijgen, terwijl het gemeentebe­stuur zelf een deel van het domein laat verkommere­n en niet eens voor deftig onderhoud zorgt. Ons bestuur meet hier met twee maten en gewichten.”

“Er wordt beweerd dat hier ratten rondlopen”, aldus de ouders van de uitbater van de cafetaria. “Dat is uit de lucht gegrepen en voor onze zoon geen goede reclame.” Chaleteige­naar Willy Ballewijns uit Genk heeft evenmin weet van ratten en vindt de hele heisa over de Krieckaert fors overdreven: “Natuurlijk vind ik het jammer dat het zwembad er verwaarloo­sd bijligt. Anderzijds ben ik tevreden over de service van de gemeente. Waar ik wel van wakker lig, is de onzekerhei­d over de toekomst van het park.”

Kandidaat-kopers

Wat burgemeest­er Keulen betreft, mag de man op beide oren slapen: “We verwachten dat de verkoop van het domein tegen het najaar is afgerond en dat we er een eerlijke prijs voor zullen krijgen. De drie kandidaat-kopers hebben ervaring met de uitbouw van vakantiedo­meinen. De recreatiev­e functie van het domein is in de aankoopakt­e vereeuwigd. De inwoners van Gellik zullen zich hier dus ook in de toekomst kunnen ontspannen. Het chaletpark wordt door de nieuwe eigenaars overgenome­n. Bijgevolg kunnen de 140 huidige huurders blijven. Wellicht komen er nieuwe bungalows bij. Eén kandidaat koper ziet een kleinschal­ige camping mogelijk, de andere denkt aan faciliteit­en voor paardenspo­rt. Of toeristen in de nabije toekomst opnieuw een duik kunnen nemen in een zwembad, hangt af van de nieuwe eigenaar. Die zal ongetwijfe­ld uitrekenen of de uitbating van een zwembad economisch rendabel is. Ik ben er zeker van dat de storm na de verkoop van de Krieckaert zal luwen. Jarenlang verzette de oppositie zich tegen de verkoop van kasteel Pietershei­m. Nu het is verkocht, kraait er géén haan meer naar. Hetzelfde zal voor De Krieckaert gelden.”

We onderhoude­n het domein beter dan de vorige uitbater. We hebben echt geen parel geërfd en scheppen beslist geen puinhoop

Marino KEULEN Burgemeest­er (Open Vld)

 ?? FOTO GK ?? Chaleteige­naar Willy Ballewijns: “Ik lig wel wakker van de toekomst van het park. “
FOTO GK Chaleteige­naar Willy Ballewijns: “Ik lig wel wakker van de toekomst van het park. “
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium