Het Belang van Limburg

Huwelijk na nog geen jaar al voorbij voor Charline van 2Empress

-

Antwerpen krijgt al jaren tal van tv-ploegen over de vloer. Maar een 60-koppige crew uit China is uitzonderl­ijk. De volgende dagen blikken ze scènes in voor ‘Mr. Right’, het vervolg op ‘Mr. Gentlemen’ in de tvreeks ‘How to be a Better Man’. In Vlaanderen volslagen onbekend, maar in China, dat 1,367 miljard inwoners telt, is het een van de drie best bekeken feuilleton­s.

De serie gaat over tandarts Cheng Hao (Jin Dong), die daarnaast mannen adviseert in de liefde. Op het trouwfeest van een klant in België ontmoet hij Luo Yue (Jiang Shuying), een hotelmanag­er. Wanneer het fout loopt op het feest, wordt Luo Yue verplicht met Cheng Hao een roadtrip door Antwerpen te maken.

“De serie telt 42 aflevering­en en de Chinezen filmen twee volledige aflevering­en in Antwerpen”, zegt burgemeest­er Bart De Wever (N-VA). “Buiten een opname bij Campus Vesta in Ranst filmen ze op alle toeristisc­he toplocatie­s in onze stad, van de Grote Markt tot brouwerij De Koninck, en het Havenhuis.”

Na elf maanden is het huwelijk van Charline Vandergeet­en (foto), de ene helft van het Vlaamse dj-duo 2Empress, met manager Dieter van Daele alweer voorbij. Tijdens hun deelname aan de realityree­ks ‘The Sky is the Limit’ op Vier volgden de camera’s Dieter nog bij het romantisch­e aanzoek op een exotisch strand. Volgens Dieter, die ook in de toekomst als manager blijft fungeren van 2Empress, kwamen Charline en hij tot het inzicht dat ze op privévlak

Vriendscha­psakkoord

Dat de ploeg van Mr. Right aanklopt in Antwerpen, is niet toevallig. “De banden tussen Antwerpen en China gaan lang terug in de tijd. De provincie heeft al sinds 1985 een vriendscha­psakkoord met de Chinese provincie Shaanxi, samen met de stad Xi’an beschouwd als een van de wiegen van de Chinese beschaving”, zegt gouverneur Cathy Berx. “Dit project is een rechtstree­ks gevolg daarvan en bewijst het nut van langdurige contacten.”

En er is nog een link tussen Antwerpen en China. Het Belgische productieh­uis Sancta is weliswaar in Antwerpen gevestigd, maar zaakvoerde­r Kristoff Leue – broer van acteur Dimitri Leue – is al jaren actief in en met China. “Denk nu niet dat al onze projecten even groot zijn als ‘Mr. Right’”, lacht Kristoff. “Maar we draaiden wel degelijk in China een televisier­eeks, en we zijn er nu bezig met een animatiepr­oject dat tegen volgend jaar klaar moet zijn. Het grootste deel daarvan is effectief in China gemaakt. We zijn dus andere doelen hadden. Al doet Charline geen moeite om te verbergen dat er al een andere grote liefde is in haar leven. Zo dook er een foto op waarop ze innig kust met Arnaud Dewaele, een Kortrijkse jockey.

Het huwelijk van Charline en Dieter vond begin september 2016 plaats in Kapellen. Vervolgens deden ze het huwelijk nog eens over in Curaçao, waar ook het aanzoek plaatsvond.(tove) met ‘Mr. Right’ niet aan ons proefstuk toe.”

De eerste banden tussen Leue en China ontstonden al in 2006. “Mijn broer Dimitri maakte toen voor Ketnet het programma W@ = D@? (lees als ‘Wat is dat?’, nvdr.). We zijn toen met Pieter Embrechts naar China geweest voor opnames en werden er goed ontvangen. Daarna ben ik er voortduren­d naartoe blijven gaan en heb ik stug doorgezet. Zo is deze samenwerki­ng tot stand gekomen.”

Zes keer Duitse bevolking

Vandaag starten de opnames van ‘Mr. Right’. Er zijn negen draaidagen gepland. “Het vorige seizoen van de serie had in China 380 miljoen kijkers”, zegt Bart De Wever. “Dat is pakweg zes keer de bevolking van Duitsland. Dat kan je amper vatten.” Ter vergelijki­ng: de eerste aflevering van seizoen 7 van de megahit ‘Game of Thrones’ was half juli goed voor 16,1 miljoen kijkers en naar schatting 90 miljoen illegale downloads.

 ?? Foto PN/RR ?? De hoofdrolle­n in de populaire reeks ‘Mr. Right’ zijn weggelegd voor Maggie Jiang en Jin Dong Tv-producent
Jia Yiqun tussen de Antwerpse
delegatie.
Foto PN/RR De hoofdrolle­n in de populaire reeks ‘Mr. Right’ zijn weggelegd voor Maggie Jiang en Jin Dong Tv-producent Jia Yiqun tussen de Antwerpse delegatie.
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Charline en Dieter.
FOTO PHOTO NEWS Charline en Dieter.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium