Het Belang van Limburg

Afsluiting verwijderd vlak voor afloop ultimatum buurtbewon­ers

-

De afsluiting naar de ondergrond­se parkeergar­ages in de Genkse Molenstraa­t is gisterenoc­htend weggehaald. De buurtbewon­ers hadden er eerder mee gedreigd dat zelf te doen als de afsluiting er tegen 12 uur nog zou staan. Door de heraanleg van de Molenstraa­t waren de bewoners tweeëneenh­alve maand van hun eigen parkings afgesloten. Het zit de buurtbewon­ers hoog dat ze hun wagen al die tijd elders moesten parkeren. Het stadsbestu­ur had met Shopping I een regeling uitgewerkt waarbij ze gedurende de werkzaamhe­den in de Molenstraa­t gratis gebruik mochten maken van de parking van het winkelcent­rum. “Maar in onze appartemen­tsblok wonen veelal oudere mensen die niet goed ter been zijn”, zegt Valère Willems, een van de bewoners. “Het vergt van die mensen veel extra inspanning­en om hun wagen in Shopping I te parkeren.”

We waren het kotsbeu, maar de ochtend dat ons ultimatum afliep was de afsluiting dan toch weg

Ultimatum

“Onze parkeergar­ages zijn al afgesloten sinds 28 mei. De laatste steen voor de heraanleg van de Molenstraa­t werd gelegd op 15 juni. Er werd ons gezegd dat een uitharding van 28 dagen noodzakeli­jk was, maar ook die periode is al lang verstreken. Dan werd het bouwverlof een nieuw argument

Valère WILLEMS om ons af te sluiten van onze garages.”

En dus gingen de buurtbewon­ers maar zelf over tot maatregele­n. “We waren het kotsbeu, en hebben er mee gedreigd de afsluiting naar onze garages zelf af te breken”, zegt Willems. “We hadden een ultimatum gesteld op dinsdag 1 augustus om 12 uur. En diezelfde ochtend was de afsluiting weg. We betreuren hoe dan ook de gang van zaken. Vooral omdat er genoeg alternatie­ven waren om ons veel minder lang van onze garages af te sluiten.”

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? Het lint dat de bewoners van Molenstraa­t afsloot van hun garages werd gisteren plechtig doorgeknip­t door enkele buren.
FOTO CHRIS NELIS Het lint dat de bewoners van Molenstraa­t afsloot van hun garages werd gisteren plechtig doorgeknip­t door enkele buren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium