Het Belang van Limburg

1.000 COUCKE HOUDT FLESSEN CHAMPAGNE KLAAR

KVO gelooft met lepe strategie nog in kwalificat­ie

- Jürgen GERIL

De Marseillai­se schalt vandaag over Oostende voor de allereerst­e Europese thuismatch van KVO. Tijd voor een Oostendse

Na de 4-2-nederlaag in Marseille gelooft KVO alleszins nog in een heuse stunt dankzij hun uitgoals. Het plan van coach Yves Vanderhaeg­he: een heksenkete­l in de volle Versluys Arena, meer leepheid en zeker eerst scoren.

jour de gloire?

KV Oostende ontvangt het grote Marseille met de nodige egards. Omdat alle hotels in de kuststad tijdens de zomer goed vol zitten, verblijft L’OM weliswaar in het Oostkampse Van der Valk hotel, maar Marc Coucke maakt dat ruimschoot­s goed met een bestuurset­entje in de Ostend Queen, het chique restaurant boven het Kursaal met zicht op zee. “Er zal sowieso respect zijn voor de club Marseille”, aldus trainer Yves Vanderhaeg­he. “Voor hun namen en hun palmares. Maar op het veld moeten we dat allemaal wegsmijten en geldt maar één ding: winnen. Zondag tegen Moeskroen (0-1-nederlaag, nvdr.) namen mijn spelers een dag congé, waardoor ze nu wel scherp zullen zijn, zeker? En 2-0 is genoeg voor de kwalificat­ie. We klopten thuis toch al eerder topclubs als Brugge, Gent en Anderlecht. Daarom geloven we erin.”

De vraag is hoe Marseille zich zal presentere­n. Na de 4-2 kunnen zij afwachtend voetballen en dan naar hartenlust counteren met hun levensgeva­arlijke spits Germain, die vorige week een hattrick scoorde.

“Ik hoop dat Marseille-coach Rudi Garçia naar hier komt om te winnen. Dan wordt het een open match. Natuurlijk zullen we een andere strategie nodig hebben om Germain af te stoppen. Maar die is simpel en er komt niet veel theorie bij kijken: veel dichter bij hem staan. Vorige week lieten we Germain soms helemaal los in de zestien meter.”

Theater

Toch wil de Oostendse trainer zijn troepen nog een les meegeven voor vanavond. “We moeten meer theater maken, want in Europese wedstrijde­n kan dat echt doorslagge­vend zijn. Ik zeg al twee jaar dat wij zo’n brave, eerlijke jongens zijn en dat we leper moeten worden. Daarom verbaas ik me erover dat ik die lessen moet blijven geven.” Oostende houdt alleszins nog geen rekening met een uitschakel­ing en een eventuele 0 op 6 –zondag wacht Anderlecht – als competitie­start. Voor de 600 eters maakt topchef Wout Bru vanavond een typische bouillabai­sse en voor de 1.500 vips staan 1.000 flessen champagne klaar. Een feestje kan dus altijd. “Op speciale momenten kan mijn ploeg altijd iets meer”, besloot Vanderhaeg­he. “KVO moet sowieso op twee fronten leren strijden, in België en in Europa. Bovendien verwacht ik een reactie na onze nederlaag tegen Moeskroen. Dit is onze eerste Europese thuismatch ooit, hé. Ik zie toch gretigheid bij mijn jongens.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Dankzij twee goals in Marseille heeft KV Oostende nog een sprankeltj­e hoop op een goede afloop.
FOTO PHOTO NEWS Dankzij twee goals in Marseille heeft KV Oostende nog een sprankeltj­e hoop op een goede afloop.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium