Het Belang van Limburg

Duurste transfer ooit is rond

MEGADEAL

-

De transfer van Neymar van Barcelona naar PSG is een feit. De 25-jarige Braziliaan­se aanvaller is dankzij een transferso­m van 222 miljoen euro nu ook officieel de duurste voetballer ooit. Hij tekende voor vijf seizoenen in de Franse hoofdstad.

Het was niet alleen de dag van Neymar, maar ook die van Juan de Dios Crespo. Crespo is een 57-jarige Spaanse advocaat gespeciali­seerd in sportrecht en is ongetwijfe­ld blij dat hij de Braziliaan­se spits mag vertegenwo­ordigen. Gisteren trok de man, in blauw kostuum en met zomerhoedj­e, met twee vennoten langs de Spaanse profliga, om het geld van de transfer te overhandig­en. Daar werd hij nog weggestuur­d, want volgens Javier Tebas, voorzitter van de profliga, was de overgang in strijd met de Financial Fair Play. Dan maar naar FC Barcelona zelf, dacht Crespo. In Camp Nou, in het kantoor van algemeen directeur Òscar Grau, kon hij de 222 miljoen wél overmaken. Et voilà: Neymar was Barça-speler af. Al communicee­rde de club: “We maken de details nu over aan de UEFA, dat de zaak disciplina­ir onder de loep kan nemen.” Wachten op groen licht dus.

Het lijkt erop dat PSG daarop niet heeft gewacht. Gisteravon­d bracht de Franse club het verlossend­e nieuws dat Neymar heeft getekend. De Braziliaan had in Porto al met succes zijn medische tests afgelegd in het bijzijn van PSG-dokter Eric Rolland en ook oud-speler Maxwell, die nu mee de sportieve lijnen uitzet. Ook lekte uit dat hij op komst was en dat het vijfjarig contract klaarlag. De handtekeni­ngen volgden dus. En de eerste, obligatoir­e, woorden van Neymar en PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi ook.

Champions League-winst

“Ik ben ongelofeli­jk gelukkig dat alles rond is”, zegt Neymar. “De grootste uitdaging, wat mij het meest motiveerde, is dat ik mijn nieuwe ploegmaats nu kan helpen om de prijzen te pakken waar de fans op hopen.” Lees: de Champions League. Landstitel­s hebben ze al genoeg. “Neymar is een van de beste spelers ter wereld, dankzij zijn mentalitei­t, kracht en leiderscha­p”, aldus Al-Khelaifi, die in al het enthousias­me zijn geweldige techniek even over het hoofd zag. “De voorbije zes jaar hebben we gewerkt aan een ambitieus project dat ons aan de top van het Franse en Europese voetbal bracht. Met Neymar erbij gaan we nu onze wildste dromen waarmaken.”

 ?? FOTO EPA ??
FOTO EPA
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium