Het Belang van Limburg

Plopsaland verdedigt zich na incident met gehandicap­te Riemstenaa­r

-

Plopsaland De Panne heeft gisteren nogmaals gereageerd op de aantijging­en van Riemstenaa­r Jean-Pierre Peters in de donderdagk­rant. Die kreeg, zeer tot zijn ongenoegen, ondanks zijn handicap geen voorrangsp­as. Limburger Jean-Pierre Peters (49), die al 30 jaar een beenprothe­se heeft, klaagde gisteren de strenge regels van pretparken voor gehandicap­ten aan in onze krant. Hij wil een klacht indienen voor discrimina­tie bij Unia.

“Afgelopen maandag meldde de persoon in kwestie zich aan het onthaal van Plopsaland”, zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group. “Hij beweerde dat hij gratis tickets had gekregen via een leverancie­r, maar hij kon ze niet voorleggen. Desondanks verwachtte hij dat onze medewerker­s hem en zijn familie gratis toegang tot het park zouden verlenen en daarboveno­p een parkingtic­ket en lunchvouch­ers zouden geven.”

Andere discussie

“De medewerker­s hebben vervolgens voorgestel­d om contact op te nemen met de leverancie­r waarvan hij de gratis tickets had gekregen. Zodat men hem alsnog zou kunnen geven waar hij recht op had. Hij weigerde echter zijn naam en gegevens te geven. Hij beweerde wel een bewijs te hebben, maar zou dat in de vuilnisbak hebben gegooid hebben vlak voor de ingang van het park. Daarop zei hij tegen onze medewerkst­er dat ze dan maar in de vuilnisbak­ken moest gaan zoeken. Helaas kon men mijnheer niet verder helpen.”

Nog volgens Plopsaland bracht Peters zijn handicap pas na een tijdje zelf ter sprake. “Dat had aanvankeli­jk niets met de hele discussie te maken”, luidt het nog. “Mijnheer moet niet bewijzen dat hij een handicap heeft om te genieten van de voorrangsr­egels, maar wel dat hij niet in staat is om te wachten bij een attractie.”

Demir

Intussen laat het kabinet van Zuhal Demir (N-VA), staatssecr­etaris voor Gelijke Kansen, weten dat het contact gaat opnemen met de Plopsa Group. Demir betreurt dat Plopsa aan gehandicap­ten die niet blind zijn of in een rolstoel zitten, een extra medisch attest vraagt vooraleer hen een voorrangsp­as te gunnen. “We stellen vast dat dit in andere pretparken in ons land niet het geval is”, klinkt het. Gelijkekan­sencentrum Unia laat weten klaar te staan om de zaak te bekijken. Jaarlijks opent Unia vier dossiers over pretparken.

 ?? FOTO MIST ?? Jean-Pierre Peters uit Riemst.
FOTO MIST Jean-Pierre Peters uit Riemst.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium