Het Belang van Limburg

Mayeur krijgt buste in Brussels stadhuis

-

Voormalig Brussels burgemeest­er Yvan Mayeur krijgt een buste in het Brusselse stadhuis. Dat is opvallend, aangezien Mayeur moest aftreden na het Samusocial-schandaal. “Het is een traditie en die geldt ook voor Yvan

Mayeur”, zegt Brussels schepen van Patrimoniu­m

Geoffroy

Coomans

(MR). Hoewel de PS-burgemeest­er moest aftreden door het Samusocial-schandaal, krijgt hij toch een buste in het Brussels stadhuis. Sinds 1830 krijgt elke burgemeest­er van de hoofdstad na zijn ambtstermi­jn zo’n beeld. Mayeurs buste zal naast zijn zeventien voorganger­s komen te staan, waarvan Freddy Thielemans de meest recente is. De marmeren buste van Mayeurs voorganger, Freddy Thielemans (PS), had een prijskaart­je van 67.000 euro.

Kind zwaargewon­d na incident met roltrap

In winkelcent­rum Rive Gauche in Charleroi is gisteren een kind zwaargewon­d geraakt nadat het met zijn been vast kwam te zitten in een roltrap. Dat meldt Sudpresse. De hulpdienst­en waren snel ter plaatse en brachten de zwaargewon­de jongen over naar het ziekenhuis.

De exacte omstandigh­eden van het ongeval zijn nog niet duidelijk. Volgens ooggetuige­n zou de minderjari­ge zijn been over of op de roltrap geslagen hebben terwijl die in werking was. Daardoor kwam zijn been vermoedeli­jk vast te zitten in het mechanisme. De politie kwam ter plaatse om de omstandigh­eden van het ongeval te onderzoeke­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium