Het Belang van Limburg

Te koop: Porsche van de rijkswacht

-

De rijkswacht gebruikte hem in de jaren ‘70 voor interventi­es op de snelwegen, nu kunt u hem bemachtige­n: de Porsche 911 (type 2.4S Coupe). Prijskaart­je: 291.124 euro.

De Porsche 911 was “actief” tussen 1973 en 1976 en een van de 20 luxewagens waarover de rijkswacht beschikte. “Dit is geen kopie”, staat te lezen in het zoekertje. “De wagen werd gebruikt bij achtervolg­ingen. Hij deed weinig kilometers, maar hij deed ze wel snel. Hij loopt nog altijd perfect.”

Wie de wagen koopt, krijgt er ook het originele rijkswacht­eruniform met attributen bij. Volgens de politie is het perfect legaal om met de wagen rond te rijden. Het is niet duidelijk wie de verkoper is.

Vzw beschuldig­t Brusselse politie van afpersing vluchtelin­gen

De vzw ‘Solidarite­it met Vluchtelin­gen’ dient klacht in tegen de politie van Brussel-Hoofdstad. “De agenten persen vluchtelin­gen af en bestelen hen”, luidt het. “Een groepje Eritreeërs en Soedanezen werd onlangs staande gehouden door een patrouille. Ze moesten hun geld – zo’n 450 euro – en gsm’s afgeven. Daarna stoof de politie weg”, zegt Françoise Romnée van de vzw. Volgens de vzw gebruiken de agenten ook geweld tegen vluchtelin­gen in het Maximiliaa­npark. “Ze slaan hen met de matrak als ze liggen te slapen.” De Brusselse politie zegt niet op de hoogte te zijn van de feiten. “Maar we zullen een pv overmaken aan het parket.”

Staking legt luchthaven van Barcelona lam

Het veiligheid­spersoneel van El Prat, de luchthaven van de Spaanse stad Barcelona, legt vandaag, zondag en maandag telkens vier uur het werk neer. Passagiers moeten rekening houden met lange wachttijde­n en vertraging­en. Het personeel legt drie dagen lang telkens het werk neer van 5.30 tot 6.30 uur, van 10.30 tot 11.30 uur, van 16.30 tot 17.30 uur en van 18.30 tot 19.30 uur. De vakbonden eisen meer personeel en betere werkomstan­digheden. Indien niet op hun eisen wordt ingegaan, dreigen ze vanaf 14 augustus voor onbepaalde tijd te staken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium