Het Belang van Limburg

Veel Amerikanen beschaamd over Trump

- Roger HUISMAN

Een kleine meerderhei­d van de Amerikanen schaamt zich over president Trump. Amper een kwart is trots op de president. En ruim 60 procent vindt dat hij sinds zijn intrede in het Witte Huis slecht gepresteer­d heeft. Dit blijkt uit een nieuwe peiling.

WASHINGTON -

Volgens de Quinnipiac University vormen de cijfers de hoogste graad van afkeuring en de laagste graad van steun sinds Donald Trump op 20 januari de eed aflegde. Vooral op vlak van buitenland­s beleid, de economie, immigratie, gezondheid­szorgen en terrorisme, kortom op de belangrijk­ste beleidsdom­einen, scoort de president slecht. De peiling is vorige week afgenomen, een tijdspanne waarin het Witte Huis op zijn kop leek te staan met het ontslag van woordvoerd­er Sean Spicer, de intrede en het snelle ontslag van communicat­iedirecteu­r Anthony Scaramucci en de vervanging van stafchef Reince Priebus door generaal John Kelly.

Ontsporen

De meerderhei­d van de ondervraag­de Amerikanen vindt dat Trump niet eerlijk is, geen goede leider is, niet slim is en dat hij niet om hen geeft. Meer dan de helft van de ondervraag­den zegden ook dat Trump “geprobeerd heeft het onderzoek naar de Russische inmenging in de verkiezing­en van 2016 te laten ontsporen of tegen te werken”. Trump zelf noemt dat onderzoek “een heksenjach­t”.

 ?? FOTO AFP ?? De meerderhei­d van de Amerikanen vindt Trump niet slim.
FOTO AFP De meerderhei­d van de Amerikanen vindt Trump niet slim.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium