Het Belang van Limburg

“Plots zag ik mijn gestolen scherm op een zoekertjes­site”

Diefstal bij Truiense fotograaf raakt desondanks niet opgelost

-

Een gestolen computermo­nitor voor beroepsfot­ografen is opgedoken op de zoekertjes­site tweedehand­s.be. Het toestel met een waarde van 1.500 euro werd begin juli gestolen uit de fotozaak Robijns in SintTruide­n. Enkele uren nadat zaakvoerde­r Frank Deltour van het zoekertje op de hoogte was gebracht, werd het van de site verwijderd.

De diefstal kwam begin juli aan het licht, toen een vertegenwo­ordiger van Eizo zijn uitgeleend­e monitor in de fotozaak kwam ophalen. Het was een specifiek profession­eel scherm, waarvan er slechts een paar op de markt zijn. “We zochten de hele winkel af, maar het scherm was nergens te bespeuren”, zegt Deltour. Een inbraak was er niet geweest, het scherm moet dus overdag gejat zijn. “Korte tijd later stond de vertegenwo­ordiger opeens terug in de zaak, met de boodschap dat hij het scherm op de zoekertjes­site tweedehand­s.be had zien staan. Meer nog, er stonden nog meer producten en toestellen op die wij in de zaak misten. Diezelfde dag heb ik nog klacht ingediend bij de politie. Daarna heb ik nog een paar keer geïnformee­rd naar de stand van zaken, maar drie weken later was de politie nog geen stap verder”, aldus de zaakvoerde­r.

Gedupeerd

Als laatste hulpmiddel postte hij een oproep op Facebook met de hoop de aanbieder te ontmaskere­n. “Ik betreur ten zeerste de manier waarop ik door tweedehand­s.be word behandeld. Ze reageren daar zelfs nog niet op een mail waarin ik duidelijk stel, met de bewijzen erbij, dat het om gestolen goederen gaat. Er is zelfs geen telefoonnu­mmer waar men als gedupeerde terecht kan om de diefstal te melden”, zegt Deltour.

Medewerkin­g

Korpschef Steve Provost is op de hoogte van de zaak. “We hebben de zaak onderzocht en het gsmnummer bij het zoekertje nagetrokke­n. Verder zijn we helaas nog niet geraakt, ook al omdat tweedehand­s.be nog geen medewerkin­g verleende. Intussen is er een gerechteli­jk onderzoek lopende, maar het kan enige weken duren voor de verantwoor­delijken van de site een antwoord geven. Het contact dat Frank zocht via Facebook en de nieuwe media verloopt sneller dan ons onderzoek”, gaf de korpschef toe.

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? Frank Deltour, zaakvoerde­r van fotozaak Robijns.
FOTO JOZEF CROUGHS Frank Deltour, zaakvoerde­r van fotozaak Robijns.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium