Het Belang van Limburg

Weer brandstich­ting auto in Waterschei

-

In de nacht van woensdag op donderdag is in de Emiel Van Dorenlaan in Waterschei een wagen in brand gestoken. Daarbij heeft een bewakingsc­amera van een carrosseri­ebedrijf de dader in beeld gebracht. Twee weken geleden werd ook al eens een wagen in brand gestoken in de aanpalende Onderwijsl­aan 500 meter verderop. Er is een vermoeden dat beide zaken aan elkaar gelinkt kunnen worden. Omstreeks 3.30 uur werden enkele omwonenden in de Emiel Van Dorenlaan, ter hoogte van het Genks Drankencen­ter, opgeschrik­t door een ontploffin­g. Op beelden van een bewakingsc­amera van een carrosseri­ebedrijf is te zien hoe een man even voordien twee banden van een wagen in brand steekt en dan met een jerrycan wegwandelt. De brandweer van de zone oost was snel ter plaatse maar het voertuig kon niet meer gered worden. Volledig uitgebrand werd het afgesleept en overgebrac­ht naar een parking waar het verder werd onderzocht naar sporen of aanwijzing­en brandstich­ting.

Onderzoek

van De zaak doet denken aan een andere brandstich­ting twee weken geleden in de nabijgeleg­en Onderwijsl­aan. Daar ging op de parking van MBA Auto’s een Peugeot in de vlammen op. Ook daar was duidelijk sprake van brandstich­ting. In diezelfde nacht was er ook in Beringen en Lommel sprake van kwaad opzet nadat er een wegen volledig uitbrandde. Of de zaken iets met elkaar te maken hebben is niet duidelijk. Er is alleszins een vermoeden van wel. De politie van de zone Carma hoopt nu de man te traceren die gefilmd werd in de Emiel Van Dorenlaan.

 ?? FOTO TVL ?? Op vijfhonder­d meter van de plaats waar twee weken geleden een wagen in brand werd gestoken, is nu ook in de nacht van woensdag op donderdag een pyromaan aan het werk geweest.
FOTO TVL Op vijfhonder­d meter van de plaats waar twee weken geleden een wagen in brand werd gestoken, is nu ook in de nacht van woensdag op donderdag een pyromaan aan het werk geweest.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium