Het Belang van Limburg

“HONDERD PROCENT FOCUS OP KRC GENK”

Omar Colley reageert niet op aanhoudend­e transferge­ruchten

- Marnik GEUKENS

Het worden nog vier lange weken vooraleer op 31 augustus om middernach­t een punt gezet wordt achter een maffe mercato. Zeker als je aan het roer staat bij KRC Genk en de boodschap hebt verspreid dat er niemand meer weg mag. Ook Omar Colley (24) niet, de sterkhoude­r van de Genkse defensie wordt nochtans al weken het hof gemaakt door (vooral) het Italiaanse Sampdoria. “Ik ben voor honderd procent gefocust op KRC Genk”, zegt Colley, die op de vooravond van de kraker op Sclessin niet wil ingaan op de aanhoudend­e transferge­ruchten. Of hij kan bevestigen dat hij dit seizoen volmaakt in Genk? Nee, zo ver wil Omar Colley niet gaan. “Ik ben nu hier, dat is het belangrijk­ste. Over mijn toekomst heb ik voor het overige niets te zeggen. Blijkbaar wordt er over gespeculee­rd? Dat is wat ploegmaats me wel eens zeggen. maar ik lees geen kranten.”

Je spreekt toch wel af en toe met je manager?

Colley: “Die gesprekken zijn privé, wat daar gezegd wordt, blijft tussen mijn manager en mij. Wat telt, is dat ik hier ben, zoals je ziet. Ik heb een contract bij KRC Genk en ben voor honderd procent gefocust op de club. Ik denk alleen maar aan de wedstrijd tegen Standard.”

Voilà, hoofdstuk afgesloten. Ook onze focus kan richting Sclessin. Waar KRC Genk al zeven keer op rij verloor.

“Dit is dus hét moment om geschieden­is te schrijven. We zouden onze fans er een enorm plezier mee doen. Dit blijft toch een beladen wedstrijd, zeg maar een derby. We weten dat Standard er een fysieke veldslag wil van maken, we zullen zeker in de eerste twintig à vijfentwin­tig minuten pal moeten staan. Natuurlijk zijn we daar klaar voor. We hebben vorig seizoen in Europa zo vaak voor hete vuren gestaan en het er meestal goed van afgebracht. Waarom zou dat niet op Standard lukken?”

Genk verloor zeven keer op rij op Standard, dit is hét moment om een stukje geschieden­is te schrijven. We zouden onze fans er een enorm plezier mee doen

Omdat Genk vorige week maar liefst drie goals incasseerd­e in een thuismatch tegen Waasland-Beveren, bijvoorbee­ld?

“We hebben vorige week te veel fouten gemaakt. Niet alleen puur verdedigen­d, ook aan de bal. We hebben veel te vaak veel te makkelijk balverlies geleden, terwijl we te ver uit mekaar stonden. Dat is onze gewoonte niet. Maar niemand is perfect, zulke wedstrijde­n zitten ertussen.”

Tijdens dergelijke matchen zouden er sneller leiders moeten opstaan. Daarvoor wordt ook naar jou gekeken.

“Iedereen moet zijn verantwoor­delijkheid nemen en spreken, niet alleen spelers zoals Buffel, Brabec en ik. Het zijn zaken waar we hard aan werken met de coach. Ik ben er zeker van dat we tegen Standard weer veel stabieler zullen zijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium