Het Belang van Limburg

“Eerste goal zal snel volgen”

Babacar Gueye vol vertrouwen voor confrontat­ie met ex-club

- Gunter SCHOOFS

France Gall knalde tegen AA Gent nog niet door de luidspreke­rs op Stayen met haar meezinger ‘Babacar’, maar ook al scoorde hij niet, Babacar Gueye speelde zeker zijn match tegen de Buffalo’s. “Het klikt met Vetokele voorin. We gaan niet voor één, maar voor drie punten naar Zulte Waregem.” Het is nog niet duidelijk of coach Marquez aan de Gaverbeek opnieuw op zijn spitsenduo van vorig weekend kan rekenen. Want Igor Vetokele trainde deze week nauwelijks door hinder na een trap tegen Gent. “Hopelijk raakt hij fit, want we vullen elkaar perfect aan”, zegt Gueye voor de confrontat­ie met zijn ex-ploeg. “Maar Boli en Abrahams zijn er ook nog. We hebben voorin wapens genoeg om Zulte pijn te doen. Met een gelijkspel kunnen we leven. Maar toch: we gaan niet voor één, maar voor drie punten.” Vetokele en Gueye zijn allebei exZulte Waregem. “Maar we stonden nooit samen in de ploeg”, weet Gueye. “We trainden wel een poos samen. Maar even nadat ik arriveerde, verhuisde hij naar Sint-Truiden. Zo goed kende ik Igor dus ook weer niet voor ik naar Stayen kwam. Wel heb ik nog regelmatig contact met Leye en Baudry. Dat zijn vrienden geworden.”

Tegen AA Gent gooide Marquez alle registers open na de rust. “Scoren kon ik nog niet. Toch zal die eerste goal wel snel volgen. In de tweede helft speelden we aanvallend, hoog en met veel druk naar voren. Zulte Waregem zullen we op de gepaste manier aanpakken. Ook bij balverlies kennen we allemaal goed onze taak. Marquez is niet dom, hé. Hij zette op dat vlak alles op punt. Alle elf moeten we werken voor de ploeg. Als dat lukt, kunnen we zaterdag iets flikken.”

“Meer speelkanse­n”

Bij Zulte smaakte de verhuis van Gueye naar Sint-Truiden zuur. “Maar ik heb het hier perfect naar mijn zin. Wellicht krijg ik bij Ook Bossut trainde mee met de groep, maar het blijft afwachten of hij geen reactie krijgt aan de buikspiere­n.

WAASLAND-BEVEREN

Angban in België - Chelseahuu­rling Victorien Angban landde gisteren in België. De 20-jarige Ivoriaanse middenveld­er kampt echter nog met een voetblessu­re waardoor hij momenteel nog niet op het trainingsv­eld zal verschijne­n.

EERSTE NATIONALE B

Reno Wilmots naar Roeselare - - Reno Wilmots (20) tekent een contract voor twee seizoenen bij Roeselare. De oudste zoon van Marc Wilmots trainde de al mee. De voormalige middenveld­er van STVV was transfervr­ij nadat zijn contract bij Standard niet werd verlengd. STVV meer speelkanse­n. En ik kan bij STVV in heel goeie omstandigh­eden groeien. We hebben een goeie groep en alle mensen binnen de club zijn heel vriendelij­k voor me. Neen, ik had dus nog geen seconde spijt van mijn keuze.” Vraagteken­s rond Vetokele - Igor Vetokele trainde ook gisteren niet mee met de groep. Pas vandaag wordt duidelijk of hij alsnog kan aantreden tegen Zulte Waregem. Ook Antunes bleef apart. Competitie in 1B van start - Een week na eerste klasse A start vandaag ook de competitie in 1B met een duel tussen Beerschot Wilrijk en Union, de revelatie van vorig seizoen.

BUITENLAND

Martens naar Willem II - Werner Martens (34) uit Leopoldsbu­rg is de nieuwe conditietr­ainer van het Nederlands­e Willem II. Voorheen was Martens aan de slag bij het Saudische Al-Taawon, WaaslandBe­veren en Lommel United. Nederland en Denemarken in finale EK vrouwenvoe­tbal - Nederland en Denemarken spelen zondag (17u) de finale van het EK vrouwen. Beide landen waren tegenstand­er van België in de poule. Denemarken won van Oostenrijk na strafschop­pen. Nederland was met 3-0 te sterk voor Engeland.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Gueye heeft geen spijt van zijn keuze voor STVV
FOTO JEFFREY GAENS Gueye heeft geen spijt van zijn keuze voor STVV

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium