Het Belang van Limburg

Hein Vanhaezebr­ouck

“Zwaarste ontgoochel­ing sinds ik bij Gent ben”

-

De uitschakel­ing tegen Rheindorf Altach in de derde voorronde van de Europa League kwam keihard aan. Voorzitter Ivan De Witte was te aangeslage­n om te reageren. “Dit is mijn zwaarste ontgoochel­ing sinds ik bij Gent bent”, beaamde trainer Hein Vanhaezebr­ouck.

“Niet alleen voor mij. Het is een zwarte donderdag voor de club. De voorzitter en Michel Louwagie zijn ontgoochel­d, onze 125.000 supporters zijn ontgoochel­d. Zelfs de geblesseer­den, want zij hoopten mits een goed parcours na Nieuwjaar misschien in actie te komen. We gaan dit een heel seizoen voelen. In de competitie moet ik zes Belgen op het blad hebben, dus Europa bood ons de kans om wat meer buitenland­ers aan bod te laten komen. Nu zal ik hen vaak moeten ontgoochel­en. Financieel heeft dit gevolgen, ook publicitai­r en qua standing en naar de waarde van de spelers die zich niet in Europa kunnen tonen. We hebben voor de match iedereen op scherp proberen te zetten, maar dan kregen we weer een pijnlijke goal tegen. Daarna heb ik twijfels in de hoofden van sommige spelers gezien. We pakten domme gele kaarten door te tackelen op het middenveld of een judogreep te doen. Bij de rust heb ik gevraagd om die nevenzaken te laten vallen en te focussen op het voetbal. En achterin zeker geen tweede geel te pakken. Maar we lieten ons vangen zoals bij die eerste tegengoal: de spits laten vertrekken uit de dekking en als de actie eigenlijk voorbij was,maakten we de fout. Die rode kaart was het nekschot.”

Wat moet er nu gebeuren? “We moeten zeggen waar het op staat, niets verbloemen. We hebben een onevenwich­t in onze kern. Aanvallend hebben we opties genoeg, maar achterin niet. En de middenveld­ers dragen niet bij tot rust. Soms kunnen middenveld­ers de defensie ontlasten, dat zie je bij ons nu niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium