Het Belang van Limburg

Gielen en Mouha spelen nog eens op Limburgse bodem

- Rob KWANTEN

Dit weekend wordt in Maaseik de laatste manche van het BK beachvolle­y gespeeld. Liesbeth Mouha (34) en Katrien Gielen (26) zijn na enkele weken in het buitenland weer van de partij. Alanya ging het Limburgse duo er nog uit in de kwalificat­ies. Maar een zevende plaats in Vilnius wakkerde het vuur weer aan en dat resulteerd­e afgelopen zondag in een mooie tweede stek in Mersin. “De marge in de finale was klein”, aldus Katrien Gielen. “Twee keer 22-20 tegen Schwillerw­ein en Tillmann. Eerder in het tornooi hadden we dat Duitse duo ook al verslagen. In de aanloop naar de finale hebben we nog enkele andere toppers in het zand doen bijten, dus ons vertrouwen heeft een gekregen. Toegegeven, Mersin was een CEV-tornooi. Qua niveau is dat nog een trapje lager dan de FIVB-tour. Om daaraan te mogen deelnemen, hebben we nog niet genoeg punten, maar we zijn op de goede weg.”

Tokio 2020

Liesbeth Mouha en Katrien Gielen hebben maar één doel: de kwalificat­ie voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

“De weg is nog lang”, beseft GieIn len, die sinds eind maart een koppel vormt met Roel Valkenborg­h, handballer bij landskampi­oen Bocholt. “De kwalificat­ies voor de Spelen starten pas in 2019. Daar mogen we nu als profspeels­ters naartoe werken. We krijgen ondersteun­ing van Sport Vlaanderen, dat onze inschrijvi­ngsgelden bekostigt. Een loon krijgen we niet, maar wel een uitkering voor topsporter­s. Op dit moment gaat alles goed, maar ik kan de toekomst niet voorspelle­n. Liesbeth is 34 en heeft kinderen: gaat zij dit kunnen volhouden? Ik denk het wel, maar je weet maar nooit. We bekijken alles rustig van tornooi tot tornooi en zien wel hoe het evolueert.”

Tofste tornooi

Door hun buitenland­se avonturen moesten Katrien en Liesbeth verstek geven voor de BK-manches in Aalst, Menen en Leuven. Desondanks staat het duo nog alboost tijd aan de leiding in het klassement.

“Het niveau van het Belgische kampioensc­hap is niet te vergelijke­n met de tornooien in het buitenland. In principe mogen wij in Maaseik geen enkele wedstrijd verliezen. Maar het is vooral leuk om nog eens in België te kunnen spelen. Maaseik is veruit het tofste tornooi van het hele criterium: de sfeer op de markt is schitteren­d en op de koop toe kunnen mijn familie en vrienden mij ook nog eens aan het werk zien.” Allerlei sporten - Naar goede gewoonte maakt Beachvolle­y Maaseik er een groots evenement van. Naast de top van het Belgische beachvolle­ybal kan het publiek ook genieten van onder andere beachsocce­r en rugby. G-sporters mogen zich opmaken voor netbal en badminton. Nieuw is het petanqueto­rnooi op zondag.

 ?? Foto SERGE MINTEN ?? Kartien Gielen (l) en Liesbeth Mouha: “Het is leuk om nog eens in België te kunnen te spelen.”
Foto SERGE MINTEN Kartien Gielen (l) en Liesbeth Mouha: “Het is leuk om nog eens in België te kunnen te spelen.”
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium