Het Belang van Limburg

Zondag Ironman Maastricht

- Jacky STIJVEN

THES:

THES: In september vorig jaar ruilde hij de mountainbi­ke in voor een koersfiets. Goed een jaar later staat Bart Stultiens zondagmorg­en aan de start van de Ironman van Maastricht. “Mijn eerste doel is aankomen”, blikt de 39-jarige leerkracht automechan­ica uit Geistingen vooruit naar zijn eerste volledige triatlon. Door tijdgebrek stond sporten een tijd op een lager pitje bij Bart Stultiens. Maar nadat hij zijn D-cursus afgerond had, zette Stultiens via lopen en mountainbi­ken twee jaar geleden de stap naar de triatlon.

“Een bacterie hield me vorige zomer twee maanden aan de kant. In september ruilde ik mijn mountainbi­ke in voor een koersfiets. Sindsdien ben ik geleidelij­k aan beginnen opbouwen voor het langere triatlonwe­rk. In een rustige week kom ik aan twaalf trainingsu­ren, in de zwaarste trainingsp­eriode loopt dat op tot 22 uur per week”, vertelt de 39-jarige triatleet uit Geistingen. “Eigenlijk was het doel dit jaar me klaarstome­n voor een halve triatlon. Maar omdat ik deeltijds in het onderwijs sta, had ik meer tijd om te trainen en me op een volledige triatlon voor te bereiden. Toen ik in mei de Bilzen 111 tot een goed einde wist te brengen, besliste ik om me voor de Ironman van Maastricht in te schrijven.” Met onder meer 1.200 hoogtemete­rs is de Ironman van Maastricht niet van de poes.

“Mijn eerste doel is aankomen. En als dat lukt, zou ik graag binnen de 12 uur finishen. Het wordt in ieder geval een mooie test om te zien of het lange werk me ligt.”

Ontbijt om vier uur

Naast Stultiens staan er met Erik Vanhove, Erik De Smedt en Heidi Geelen nog drie leden van triatloncl­ub Trisport-MSK in Maastricht aan de start. “Voordeel van de Ironman van Maastricht is dat het kortbij is. Daardoor kan ik de nacht ervoor in mijn eigen bed slapen. Maar de wekker zal zondagmorg­en wel al om half vier afgaan. Ik wil immers ten laatste om vier uur ontbijten om zo voldoende brandstof in de tank te hebben”, besluit Stultiens.

 ?? Foto DICK DEMEY ?? Bart Stultiens debuteert zondag in de Ironman van Maastricht.
Foto DICK DEMEY Bart Stultiens debuteert zondag in de Ironman van Maastricht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium