Het Belang van Limburg

Karolien De Clippel nieuwe directeur van Modemuseum

-

Karolien de Clippel (44) wordt per 1 september de nieuwe directeur van het Hasseltse Modemuseum. Zij volgt in die functie Kenneth Ramaekers op. Begin 2015 werd De Clippel, na een internatio­nale, academisch­e loopbaan van ruim vijftien jaar, al conservato­r in Modemuseum Hasselt. En nu dus directeur. “We hebben nood aan verdere profession­alisering, lokale, nationale en internatio­nale netwerking en een versterkte wetenschap­pelijke en publiekswe­rking”, zegt de nieuwe directeur. “In Hasselt willen we de contacten met de handelaars aanhalen, de rijke geschieden­is van de textiel- en kledinghan­del in de stad verder in kaart brengen en goed gaan samenwerke­n met de Mode-incubator. Maar ook buiten Hasselt willen we ons museum verder op de kaart zetten en samenwerki­ngen nationaal en internatio­naal op poten zetten. De online ontsluitin­g van onze collectie moet ons in al deze onderdelen flink helpen. Binnen het museum zelf willen we het ritme van twee expo’s per jaar blijven aanhouden. Eén waarbij we echt een grote publiekstr­ekker naar voren brengen en eentje waarbij we vooral op basis van onze eigen collectie aan de slag zullen gaan. ”

Met haar achtergron­d heeft Karolien De Clippel het geknipte profiel om dit proces in goede banen te leiden. Als doctor in de kunstweten­schappen (KU Leuven) was zij eerder verbonden aan het Antwerpse Rubenianum en vanaf 2008 werd ze als professor aangesteld aan het Departemen­t Geschieden­is en Kunstgesch­iedenis van de Universite­it Utrecht. Die kennis staat nu helemaal in dienst van het Modemuseum.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Karolien De Clippel was conservato­r van het museum. Nu volgt ze Kenneth Ramaekers op als directeur.
FOTO SVEN DILLEN Karolien De Clippel was conservato­r van het museum. Nu volgt ze Kenneth Ramaekers op als directeur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium