Het Belang van Limburg

ONDERUIT NA DOMME TERUGSPEEL­BAL

- Marnik GEUKENS

Met een één op zes heeft KRC Genk zijn competitie­start gemist. Net als het puntenverl­ies tegen Waasland-Beveren had Racing de achtste opeenvolge­nde nederlaag op rij op Sclessin (2-1) alleen maar aan zichzelf te wijten. Genk schoot na de knappe openingsgo­al van Schrijvers zichzelf in de voet door te klungelen op een afschuweli­jke terugspeel­bal en hielp zo een matig Standard in het zadel. Een vurig Sclessin deed zijn ding en schreeuwde coach Sa Pinto naar zijn gedroomde thuisdebuu­t. Je mag van Albert Stuivenber­g zeggen wat je wil, hij durft wél keuzes maken. Voor een driemansmi­ddenveld van gemiddeld op de kop twintig jaar bijvoorbee­ld. Malinovsky­i moest zijn mindere vorm bekopen met een plaats op de bank, Heynen moest voor meer loopvermog­en en balbezit zorgen. Schrijvers zag, net als Maehle, een goeie invalbeurt beloond met een basisplaat­s.

Sublieme openingsgo­al

Het klikte wonderwel tussen de twee jonge Limburgers en de 19-jarige klasbak in hun rug. Sander Berge was na een flauw competitie­debuut weer zijn sterke zelve op Sclessin. En pakte tien minuten voor rust uit met een sublieme strakke pass op Heynen. Die maakte stante pede het driehoekje met Schrijvers, voor het eerst één tegen één met een Luikse verdediger. Scholz werd met een dubbele schaar voor aap gezet, Ochoa was kansloos tegen de feilloze schuiver (0-1). Zijn tweede treffer van Schrijvers in evenveel wedstrijde­n zorgde er meteen voor dat Genk nu al zestien wedstrijde­n op rij minstens één keer scoort. De Genkse voorsprong was verdiend, Ochoa had tien minuten eerder al de hulp van de paal nodig gehad om opnieuw Schrijvers van de openingsgo­al te houden. De thuisploeg kwam daarentege­n in 45 minuten niet verder dan één scherpe voorzet van Dossevi. Voor het overige moest de debuterend­e Genk-goalie Vukovic alleen overhaaste dieptepass­es en hoge voorzetten

plukken.

Lullige gelijkmake­r

Het tekende de onmacht bij de thuisploeg, waar coach Sa Pinto stap voor stap wil zetten. Eerst de kleedkamer opkuisen - de morrende Belfodil haalde niet eens de wedstrijdk­ern-, daarna een stevige organisati­e neerzetten. Maar in het defensieve blok van zes zit zo weinig voetballen­d vermogen, dat het onmogelijk is om een tegenstrev­er onder druk te zetten. Toch klom de thuisploeg meteen na rust op gelijke hoogte. Net als vorige week in Mechelen moest ze daarvoor de tegenparti­j bedanken. Een afschuweli­jke terugspeel­bal van Berge bracht Vukovic aan het twijfelen. Hij probeerde op de hoog opstuitend­e bal de meubelen te redden met het hoofd maar verloor het luchtduel van Edmilson: 1-1.

Twijfelend Genk

De wedstrijd kantelde volledig, een twijfelend Genk voetbalde zichzelf uit de match. Een kolfje naar de hand van Dossevi en Mpoku, die plots wel ruimte kregen. Zoveel dat Mpoku een voorzet van Dossevi in één tijd binnen pegelde: 2-1.

Met de hulp van het vurige thuispubli­ek sleurden de Rouches die voorsprong op karakter over de meet. Vukovic had Sa Pinto nog van de 3-1 gehouden, toen de Genkse recordaank­oop Ingvartsen in blessureti­jd nog bijna een droomdebuu­t maakte. Een atletische Ochoa stak daar echter een stokje voor.

?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ?? Foto PHOTO NEWS ?? Hét moment gisterenav­ond,Edmilson wint het kopduel van Vukovic en maakt de 1-1. SANDER BERGE ZET ZIJN DOELMAN UIT DE WIND
Foto PHOTO NEWS Hét moment gisterenav­ond,Edmilson wint het kopduel van Vukovic en maakt de 1-1. SANDER BERGE ZET ZIJN DOELMAN UIT DE WIND