Het Belang van Limburg

“Binnenkort ga ik voor haar op mijn knieën”

CRISTIAN CEBALLOS was al ploegmaat van Modric en Bale, maar is dik tevreden bij STVV

- Gunter SCHOOFS

STVV verraste vorig weekend vriend, vijand én Hein Vanhaezebr­ouck. Het kunstgras van Stayen dampte en Cristian Ceballos liet het feest losbarsten met twee goals. Zaterdagav­ond staan de Kanaries voor hun eerste uitmatch. Een aartsmoeil­ijke, want de tegenstand­er heet Zulte Waregem. “De zege tegen Gent was mooi, maar laat ons met de voeten op de grond blijven”, beseft Ceballos, die zich samen met zijn Spaanse schone Carolina Diego opnieuw gesetteld heeft in de appartemen­ten op Stayen. ‘Hallo Messi, ik wacht op je in Grand Café Stayen’. Cristian Ceballos is altijd te vinden voor een grapje. Hij moet hartelijk lachen met het sms’je dat we hem sturen een kwartiertj­e voor het interview. Voor alle duidelijkh­eid: Ceballos is een nuchtere kerel, altijd down to earth. Maar vorige zondag moet hij zich écht even Messi gewaand hebben. Door twee fraaie treffers van de Spanjaard, mocht Stayen feestviere­n tegen AA Gent. “Een fantastisc­h gevoel”, mijmert de linkerwing­er, aan de zijde van Carolina, zijn grote liefde die hem al overal in het buitenland volgde. “Zeg maar jeugdliefd­e. Zij was 15, ik 16. We zijn al acht jaar soulmates. Getrouwd zijn we nog niet, maar dat huwelijksa­anzoek zit er wel aan te komen.”

Misschien keer ik ooit terug naar La Liga als er een goed voorstel komt. Nu was er ook interesse, maar ik voel me écht goed bij STVV

Cristian CEBALLOS

Toen je die twee goals zondag vierde, leek het alsof er bergen frustratie van je af vielen.

“(verbaasd) Oh ja? Frustratie was het nochtans niet. Ik liep richting Carolina en mijn moeder. Mijn ma was pas voor de tweede keer in Sint-Truiden. Bij de 0-0 tegen Anderlecht vorig seizoen was ze er ook. Zondag was het hier één groot feest, de supporters scandeerde­n mijn naam. Vooral dat laatste raakte mijn mama tot in haar tenen. (lacht)”

Wat een start. Terwijl je pas een week meetrainde met de groep.

“Misschien leek het daarom alsof ik frustratie uitte. Niemand in Sint-Truiden wist wat te verwachten. Ik in het bijzonder niet. Er werd veel gespeculee­rd. We moeten nu vooral héél nederig blijven. Want in de eerste helft hadden we nauwelijks de bal. En we zullen nu niet plots iedereen kloppen. Maar tegen Gent hebben we na de koffie echt geknald.”

Je bent terug in je appartemen­t van vorig seizoen getrokken naast Stayen?

“We wonen in hetzelfde blok, maar in een ander appartemen­t. Eindelijk is alles weer duidelijk, want het waren moeilijke weken. Ik was met Charlton op stage in Ierland, terwijl Carolina in Spanje in thuishaven Santander zat te wachten wat er zou gebeuren.”

Waarom duurde het allemaal zo lang?

“Ik wou héél graag terug naar STVV komen. Ik speelde goeie play-offs, Carolina woont hier graag. Je hebt hier als jong koppel alles voorhanden. Maar het was wachten op een deal. Ik had nog één jaar contract bij Charlton en moest rustig afwachten. Makkelijk was dat niet.”

STVV moet getwijfeld hebben. Waarom duurde het anders zo lang?

“Ik weet niet wat er gespeeld heeft. Ach, ik denk dat mijn dossier niet dringend was omdat mijnheer Duchâtelet me toch nog een jaar vast had liggen in zijn netwerk. Ik heb hem hier pas nog ontmoet. Hij heeft alle vertrouwen in me. Anders zou hij me geen driejarig contract aangeboden hebben.”

Je bent nu 24. Van je 11de tot je 18de zat je bij het grote Barcelona. Droom je niet van méér dan STVV? Of zie je jezelf hier echt nog drie jaar voetballen?

“Misschien keer ik ooit terug naar La Liga als er een goed voorstel komt. Nu was er ook interesse, hoor. Maar ik voel me écht goed bij STVV. Weet je, na Barcelona was ik vier jaar eigendom van Tottenham. Ik heb dus niet alleen met Barça-iconen gevoetbald. In Londen speelde ik ook met Luka Modric en Gareth Bale. Waarvan moet ik dan nog dromen? Ik heb een goed contract en bekijk alles in mijn voetballev­en van match tot match. Ik hoef niet getransfer­eerd te worden voor 222 miljoen euro.”

En Carolina, jij volgt Cristian overal?

Carolina: “Zeker. Ik leerde hem kennen toen hij jeugdspele­r was van Barcelona. In de zomermaand­en was hij even op vakantie in Santander en sloeg de vonk over. Toen was ik nog te jong om hem al te volgen naar Barcelona, maar vanaf zijn verhuis naar Londen ben ik altijd met hem meegegaan. Ook naar Portugal, toen hij door de Spurs uitgeleend werd. (fier) Daar hebben we onze Leo (de poedel van het koppel, nvdr.) gekocht.”

Aha, Leo. Opnieuw een verwijzing naar Lionel Messi?

Cristian: “(proest het uit) Nee, nee, nee! Carolina is geen Messifan. (plagend) Volgens mij heeft

ze eens met één of andere knappe Leo gesproken, terwijl ik ergens op stage was. Nee, serieus: ik ben Carolina dankbaar, want ze is mijn grote kracht naast het veld.”

Zit er een huwelijk aan te komen?

Carolina: “(lacht) Dat vraag ik me ook af.”

Cristian: “Ik ben nog niet op mijn knieën gegaan, maar het gaat er wel snel van komen.”

Kinderen?

Carolina: “Daarvoor is het te vroeg. Nochtans hou ik heel veel van kinderen. Ik volg op internet een opleiding tot kleuterlei­dster. Stage lopen is uiteraard moeilijk, maar het theoretisc­he deel probeer ik van hieruit af te werken. Ooit wil ik een job zoeken en dan zou ik liefst met kleine kinderen werken.”

Je studeert dus. Hoe houdt een spelersvro­uw zich verder nog bezig op Stayen?

Carolina: “Ik ben graag in de fitness. Naast Leo verzorgen en wat shoppen, was vorig seizoen mevrouw Pulido een goeie vriendin. Zij is helaas weg. Maar nu is Ayala er. Hij heeft een Spaanse vrouw, dus heb ik iemand om mee te communicer­en. Want mijn Frans en Engels zijn niet goed. Ook al hebben we in Londen gewoond.”

Londen of Sint-Truiden, toch een wereld van verschil.

Carolina: “Geef me Sint-Truiden maar. Londen is véél te druk.”

Cristian, je hebt met Marquez nu een Spaanse coach. Een voordeel ?

“Zeker. Als we individuee­l spreken, doen we dat uiteraard in het Spaans. Als er andere spelers bij zijn, doen we dat niet.”

Ook jij zal geschrokke­n zijn toen je hoorde dat Leko vertrok?

“(knikt) Maar hij moést die kans grijpen, hé. Leko is ambitieus. Hij moest op de trein springen die voorbijkwa­m. Marquez is echter zeker even bekwaam. Hij kent de knepen van het vak. Dat had ik meteen door toen hij me opbelde in Engeland.”

Carolina is mijn jeugdliefd­e. We zijn al acht jaar soulmates. Getrouwd zijn we nog niet, maar dat huwelijksa­anzoek komt er wel

Cristian CEBALLOS

De winst tegen Gent was een stunt. Zaterdag wacht Zulte Waregem. Dat wordt andere koek?

“Die mannen blikten Eupen in met 5-0, dan weet je genoeg. Onze eerste vier matchen zijn allemaal aartsmoeil­ijk. Al wat we nu meepakken, is bonus. Nogmaals: onze openingsze­ge was mooi, maar laten we met de voeten op de grond blijven.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ??
FOTO JEFFREY GAENS
 ??  ??
 ?? Foto JEFFREY GAENS ?? Cristian Ceballos verblijft met zijn Spaanse schone Carolina en hondje Leo opnieuw in de appartemen­ten op Stayen.
Foto JEFFREY GAENS Cristian Ceballos verblijft met zijn Spaanse schone Carolina en hondje Leo opnieuw in de appartemen­ten op Stayen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium