Het Belang van Limburg

“We moeten héél snel leren”

Albert Stuivenber­g ziet zijn ploeg twee weken na mekaar zichzelf de das omdoen

- Marnik GEUKENS

“We moeten hier lessen uit trekken. En wel héél snel.” Een zichtbaar aangeslage­n Albert Stuivenber­g kon ook niet verklaren waarom zijn team zo spectacula­ir instortte op Sclessin. Voor de tweede week op rij deed Racing zichzelf de das om. “Zo’n tegengoal weggeven, is pijnlijk. Maar daarom hoef je niet plots alles overboord te gooien. Dat vind ik veel erger.” Standard-Genk was een wedstrijd met twee gezichten, vond ook Albert Stuivenber­g. “We hadden de match voor rust perfect in handen. De bal ging erg goed rond. We gaven niks weg, creëerden enkele kansen en maakten een geweldige goal. Dan ga je met een goed gevoel de kleedkamer in, maar geef je ook mee dat je er alles aan moet doen om op die manier door te gaan.”

Een bijzonder lullige tegengoal betekende echter het begin van een spectacula­ire ommekeer. De terugspeel­bal van Berge was dramatisch maar hoe beoordeel je daar de rol van doelman Vukovic?

Stuivenber­g: “Ik verwijt hem niet veel, ik stond ook te ver om de situatie precies in te schatten. Onze doelman werd in een zeer lastige situatie gebracht. Niet alleen mag je een terugspeel­bal niet met de handen spelen, hij bevond zich ook op de rand van zijn doelgebied. In een fractie van een seconde moest hij een beslissing nemen, de gedachte van een mogelijke rode kaart zal ook in zijn hoofd gespeeld hebben.”

De 1-1 sloeg wel in als een bom.

“Ik heb veel meer problemen met wat we na die 1-1 deden dan met dat tegendoelp­unt zelf. Ik begrijp niet waarom we plots vergaten te voetballen en alleen nog lange ballen stuurden richting Samatta, die twee grote jongens in zijn nek had. Het is niet de eerste keer dat plotseling alles fout loopt, we moeten daar heel snel lessen uit trekken. We zijn dan wel jong maar op een bepaald moment moet je ook iets doen met je ervaringen. Nu vond ik Standard niet eens zo goed voetballen maar ze profiteerd­en wel van de ruimte om er 2-1 van te maken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium