Het Belang van Limburg

“Kan niet beschrijve­n hoe ik me voel”

Neymar geeft eerste persconfer­entie na recordtran­sfer

- Bart LAGAE

Net in het pak, geflankeer­d door familie en met een opgewekt gezicht, werkte Neymar Junior vrijdag zijn eerste werkdag in Parijs af. Omgerekend naar zijn weeksalari­s van 600.000 euro een dagje dat hem 85.000 euro opleverde. De heisa om de omstreden overgang heeft geen grammetje druk gelegd op de schouders van de goedlachse Braziliaan. “Ik sta te popelen om te beginnen tegen Amiens.” Klokslag kwart voor twee kwamen PSG-ceo Nasser Al-Khelaifi en Neymar Junior strak in het pak het blauw gekleurde podium op. Het was de 43-jarige Qatarees die als eerste het woord nam. “Neymar is de beste speler ter wereld”, poneerde de ceo van Paris Saint-Germain en lid van het organisati­ecomité van het WK in Qatar. Neymar tekende overigens donderdaga­vond voor vijf jaar. Zijn contract loopt af als de wereldbeke­r in het Arabische land begint.

“Ik ben naar PSG gekomen omdat ik mijn hart heb gevolgd”, zei de duurste voetballer van de wereld zijn les op. “Ik wilde een nieuwe uitdaging en die kan ik hier vinden. Parijs is een prachtige club en een prachtige stad. Ik kan niet beschrijve­n hoe ik me voel, maar ik kijk er naar uit om te beginnen trainen, mijn nieuwe ploegmaats te leren kennen en onze doelen te bereiken. Ik wil gewoon geschieden­is schrijven met PSG. Onze grootste uitdaging is natuurlijk de Champions League, maar niet enkel de Champions League. Ik wil alle trofeeën winnen met PSG.”

Neymar Jr Het duurde niet lang of enkele journalist­en uit Spanje voerden hun vragen af. “Was hij het beu in de schaduw van Messi te spelen?” “Net het tegenoverg­estelde”, zei Neymar. “Ik keek altijd op naar Lionel Messi en ben dan ook tevreden dat ik al die jaren met mijn idolen kon spelen bij Barcelona. Maar nu is het tijd voor iets nieuws. Dat ik bij Barcelona niet de absolute ster was, heeft niet meegespeel­d in mijn keuze naar hier te komen. Ik wilde niet dé ster zijn in Barcelona, want ik voelde me er goed. Dit jaar lagen alle kaarten goed om naar PSG te komen, ook al wilden ze me vorig jaar al. Het is jammer dat de mensen denken dat deze transfer enkel om het geld ging.” Maar daar ging het natuurlijk wel over. De afkoopclau­sule bedraagt 222 miljoen euro en het is van 1982 en Diego Maradona naar Barcelona geleden dat het transferre­cord werd verdubbeld (toen omgerekend 4 miljoen euro).

“Momenteel is Neymar de duurste speler van het moment, maar binnen vijf jaar zal dat sowieso helemaal anders zijn”, zei Nasser Al Khelaifi. “En binnen twee jaar is

Neymar minstens het dubbele waard. En ja, er staat een afkoopclau­sule in het contract”, zei de Qatarees.

Waarna Neymar al lachend tussenkwam:

“Rustig meneer de president, ik ben hier nog maar net en je wil me alweer verkopen! Ik sta te popelen om te voetballen tegen ... Amiens”, aldus Neymar Jr.

De match van zaterdag werd alvast met een kwartier verlaat, zodat PSG haar vedette aan het publiek kan voorstelle­n.

Jammer dat de mensen denken dat deze transfer enkel om geld ging

 ?? FOTO AFP
FOTO AFP ?? Op de persconfer­entie met de ceo en zijn mama. De fans wachtten hem op.
Neymar Jr showt het shirt van PSG.
FOTO AFP FOTO AFP Op de persconfer­entie met de ceo en zijn mama. De fans wachtten hem op. Neymar Jr showt het shirt van PSG.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium