Het Belang van Limburg

Rolmodel gedragen”

L grijpen

-

Favoriete gerecht: boter

“Ik eet wel graag maar koken is mijn ding niet. Ik kook omdat het moet, niet omdat ik graag kook. Daarvoor ben ik altijd te gehaast. Ik hou van pastagerec­hten. Maar ik hou vooral van suiker. En van boter (lacht). Als ik er zorgvuldig mee omspring, kan het af en toe. Ik moet niet zozeer suiker vermijden, wel vettigheid. Mijn zoete zonde zijn donuts, niet zomaar eender welke donuts maar goede donuts. Als ik een winkeltje mag aanraden, dan DoNuts in de Rue de l’Université in Luik. Die zijn niet te vergelijke­n met donuts die je in een grootwaren­huis koopt. Behalve donuts hou ik van bosbessenm­uffins. Goddelijk.”

Snelheidsd­uivel? Neen

“Ik heb een fijne wagen

(Audi Q2, nvdr), die aardig optrekt.

Maar ik ben geen snelheidsd­uivel, ik heb nog nooit een verkeersbo­ete gehad.” TC ALKEN - Sofie Oyen (GT Tessenderl­o) stoot als enige Limburgse door naar de halve finales in het vijfsterre­ntornooi. De Looise versloeg Axana Maureen in drie sets. Voor Bradny Hehalatu (verlies tegen Ewijk), Brulmans (verlies tegen Boev) en Janssen (verlies tegen Ewijk) betekenden de achtste of kwartfinal­es het eindstatio­n.

KTC WEZEL - Op het driesterre­ntornooi van Wezel won Marco Dierckx in drie sets van zijn broer Mario. In de kwartfinal­e wacht Jonas Dierckx, geen broer ditmaal. In de andere kwartfinal­es speelt Niels Cleeren tegen Mats Uytterhoev­en en Seppe Cuypers tegen Alexander Kneepkens. Maxime Braeckman is al zeker van de halve finale na winst tegen Jakob Kevelaerts.

Rolmodel? Ja en neen

“Als ik een rolmodel kan zijn voor sommigen, ok, super, maar ik zal mij er niet naar gedragen. Ik bedoel: ik hoop dat ik een goed rolmodel kan zijn, maar ik blijf mijn leven leiden, ik gedraag mij niet anders omdat mensen nu meer naar mij kijken. Dat is niet het doel waarom ik sport, ik wil mezelf niet uitroepen tot dé referentie.”

Favoriete tv-serie: slapen

“(lacht) Eerlijk, ik heb geen tijd om tv te kijken, dus ik volg geen enkele tv-serie. En als ik eens tijd heb, slaap ik om te bekomen (lacht). Ik hou wel van Spaanse films.”

Politica of niet?

“Ik ben nog niet gevraagd door een politieke partij, en op dit ogenblik zou ik weigeren. Ik heb te weinig tijd, mijn sport en studies gaan voor. Maar later, waarom niet? Ik wil mij wel niet uitspreken over eender wat welk onderwerp.” TC DE BORN - In de halve finales enkel dames 3 versloeg thuisspeel­ster Julie Severyns Ylenia Farinelli met 7-5, 7-5. Een volledige De Born-finale is nog steeds mogelijk, maar dan moet Sara Boelen vandaag wel voorbij Stephanie Vanelderen. Thibault Cavelier is de eerste finalist in EH4 nadat hij Wouter Verhoeven in twee sets huiswaarts stuurde.

TC MOL - Zowel Joran Van Broekhoven (H5) als Sofie Caers (D3) spelen de finale voor eigen publiek. Caers won dit seizoen al 21 wedstrijde­n.

TC HEUSDEN - Lieve Bierten is nog in drie reeksen van de partij. Bij de dames 2 zit ze in de halve finale, net als in twee dubbelreek­sen met Luka Fabry en Maarten Jans. Emma Vanderheyd­en (C+15/1) speelt in Heusden halve finale bij de dames 2 en 3.

TC HAM - Erwin Heyligen heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale bij de heren 3. Hij verloor in twee sets van Waut Bruynseels. Hij speelt dit weekend nog drie halve finales in de dubbelreek­sen. Ook Tessy Lichter (Kortessem) wacht een druk weekend met halve finales bij de dames 25 en 4 in Ham en nog eentje dubbel in De Born.

TC SOETEBEEK- Jeroen Bomans heeft zijn zesde finaleplaa­ts van dit seizoen bereikt. In de halve finale bij H6 klopte hij Lindmans. In de finale komt hij met Geoffrey Vandekerkh­of een ‘oude bekende’ tegen, want Bomans klopte Vandekerkh­of reeds viermaal dit seizoen. Tibo Wynant stoot na winst tegen Castermans door naar de finale bij H5.

SNOOKER Niet alleen Usain Bolt, ook Mo Farah neemt afscheid. In zijn laatste tien kilometer kreeg hij een daverend applaus toen hij voor de derde keer op rij zijn wereldtite­l (26.49.53) verlengde.*** Behalve Nafi Thiam debuteert vandaag ook de twintigjar­ige Hanne Maudens op de zevenkamp. In Götzis verpulverd­e ze haar record (6.113 punten). “Als ik het record van Tia Hellebaut (6.201 punten) zou kunnen verbeteren op dit WK, zou ik heel blij zijn.” *** Polsstoksp­ringster Fanny Smets heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale. Ze moest haar Belgisch record (4,46m) ruim verbeteren, dat lukte niet. Ze ging niet over 4,35m.

PROGRAMMA Zaterdag

Zondag

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium