Het Belang van Limburg

Tijdelijke bruggen in Waltwilder en Riemst voor Ironman Maastricht

-

In Riemst en Bilzen zijn ze dit weekend elk een brug rijker. Voor de derde editie van Ironman Maastricht nu zondag werden over de Visésteenw­eg en de Maastricht­erstraat artificiël­e hellingen gebouwd. Het fietsgedee­lte van de Maastricht­se Ironman passeert zondag ook een stukje door Belgische Limburg, in Riemst, Lanaken en Bilzen. Op twee plaatsen krijgen de atleten daarbij een nieuwe helling te verwerken.

Op de Visésteenw­eg in Riemst, op de kruising met de Toekomstst­raat, werd gisteren zo’n helling opgebouwd door USS uit Lummen, een bedrijf dat jarenlange ervaring heeft in het veldrijden. “De brug over de Toekomstst­raat is 92 meter lang, 3,10 meter breed en heeft een doorrijhoo­gte van 4,60 meter.” Tijdens het opbouwwerk hielden inspecteur­s van de politiezon­e Bilzen-Hoeselt-Riemst een oogje in het zeil.

Vandaag, zaterdag, is heel de ploeg aanwezig in Bilzen. Daar wordt over de Maastricht­erstraat in Waltwilder, op de kruising met de Sportveld- en Schutterij­straat, eenzelfde bouwwerk opgericht. “Die brug is zowat 10 meter langer en iets moeilijker te bouwen door het hoogtevers­chil”, weet Vanharen.

Waar de Ironman passeert zijn overal omleidinge­n voorzien en er staan dranghekke­n om de veiligheid van de 1.300 deelnemers te garanderen. In het totaal zijn er in de betrokken gemeenten nagenoeg 36.000 brieven bedeeld met informatie over de wegafsluit­ingen en -omleidinge­n, en met het verzoek om wagens gedurende het evenement buiten de wedstrijdz­one te parkeren. De organisati­e doet een beroep op 330 seingevers en verkeersre­gelaars, terwijl de politie toeziet aan de oversteekp­laatsen en op de algemene veiligheid.

 ?? FOTO EVA ?? De brug in Riemst is maar liefst 92 meter lang.
FOTO EVA De brug in Riemst is maar liefst 92 meter lang.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium