Het Belang van Limburg

Neymar is zijn transferso­m van 222 miljoen euro waard

NIET AKKOORD

-

Die 222 miljoen euro slaat helemaal nergens op. Je denkt altijd dat het ergens zal ophouden, maar in het voetbal kan blijkbaar alles

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik die hele affaire rond Neymar niet heb gevolgd. Het heeft me niet geboeid, net als die abnormale transfer van Pogba van vorig jaar. Neymar kost 222 miljoen euro, dat bedrag slaat helemaal nergens op. Je denkt altijd dat het ergens zal ophouden, maar in het voetbal kan blijkbaar alles.”

“Zulke bedragen zijn slecht voor de sport in het algemeen. Kleine clubs gaan in plaats van 500 euro nu 5 miljoen vragen voor hun spelers. Het is te gek om los te lopen. Zeker als je de details van de transfer van Neymar nagaat. Vrijgekoch­t met Qatarees geld om het WK te promoten. Waar gaat het over?!” “Puur sportief had Neymar altijd bij Barcelona moeten blijven. Hij kon er prijzen winnen en het voetbal spelen dat hem gelukkig maakt. Zeg nu zelf: samenspele­n met Messi en Iniesta of samenspele­n met Cavani? Wie kies jij?” “Uiteraard gaat Neymar met Paris Saint-Germain trofeeën binnenhale­n. Maar die zullen veel minder voldoening geven. Barça is groter dan PSG, de Spaanse competitie is groter dan de Franse. Neen, dit is een transfer voor de commercie. Rijen dik stonden de fans vrijdag al aan te schuiven aan de fanshop voor een shirtje van hun nieuwe ster. Op die manier verdienen de Qatari het geld zo terug. In de zomer was Neymar al overal te vinden. De ene week voor een talkshow in de VS, de andere voor een sponsortri­p in China.”

“Wat je die Braziliaan wel moet nageven, is dat al die aandacht hem niks lijkt te doen. Als je hem van zijn privéjet zag stappen vrijdag. Lekker aan het lachen, alsof er niks aan de hand is. Vanaf zijn twaalfde is hij al een ster in Brazilië. Op zijn 16de kwam hij in de eerste ploeg bij Santos en vanaf toen stonden de spotlights altijd op hem gericht. Neymars vader was zelf een gebuisde voetballer en ging zijn management doen. Ook toen al zorgde dat voor veel gezeik. Toch bleef Neymar presteren. Hij is nu 25 en scoorde al 52 keer voor de nationale ploeg. Dan kan je wel iets. Voor de 108 miljoen die Pogba vorig jaar heeft gekost, heeft die gozer maar weinig laten zien.” “Maar is het vertrek van Neymar bij Barcelona een aderlating? Nee, voor 222 miljoen had ik hem altijd laten gaan. Ze kunnen ook wel wat nieuwe spelers kopen nu. Ze gaan niet opeens met tien man voetballen. Ik lees dat ze Mbappé willen halen voor 180 miljoen! Een ventje van 18-19 dat nog geen seizoen bij de top speelt. Maar ja, waar ligt de grens? Andere opties zijn: Griezmann, Dybala en Coutinho. Dan heb je toch ook geen misselijke aanval?”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium