Het Belang van Limburg

“Dicht bij droomdebuu­t”

Marcus Ingvartsen trad vrijdag ei zo na in de voetsporen van Nikos Karelis

- Marnik GEUKENS

Heel even leek vrijdag in minuut 93 de Hel van Sclessin voor het eerst in jaren dan toch de Genkse hemel te worden. De paal hield de bezoekende fans echter van de gedroomde déjà-vu. Anderhalf jaar na de legendaris­che omhaal van Nikos Karelis tegen Zulte Waregem was het Marcus Ingvartsen niet gegund om met een onvergetel­ijke goal te debuteren. “Jammer, ik stond nochtans met een goed gevoel op het veld”, aldus de Deen na de 2-1-nederlaag op Sclessin. één op zes. De harde realiteit sijpelt nog door de spelershoo­fden, wanneer ze op zaterdagoc­htend de frustratie­s van zich aftrappen. Terwijl de basisspele­rs van een dag eerder een hersteltra­ining afwerken, speelt de rest een partij zeven tegen zeven van vier keer tien minuten. Jackers, Nastic, Malinovsky­i en Benson mogen de ontgoochel­ing van een verloren basisplaat­s verbijten, Janssens en Pozuelo lossen mekaar in de laatste fase van hun revalidati­e af als vrije speler in balbezit.

Hamstrings

Maar de hoofdrol is voor Marcus Ingvartsen, de 21-jarige Deen doet menig mond openvallen met een demonstrat­ie in doeltreffe­ndheid.

Zes goals maakt hij, de ene nog mooier dan de andere. Met rechts en links, oog in oog met Jackers of uit te tweede lijn, strak in de hoek of met een subtiele lob. Een subtiele assist zet het orgelpunt. Zijn lichaamsta­al spreekt boekdelen, hier loopt een jongen met vertrouwen. Dat vertelde hij al meteen na zijn debuut op Sclessin. “Natuurlijk ben ik ontgoochel­d na deze nederlaag, zeker op basis van de eerste helft hadden we minimaal een punt verdiend”, aldus de Genkse recordTwee-één, aankoop . “Ik was nog dicht bij de gelijkmake­r, het zou een droomdebuu­t geweest zijn. Maar ik ben blij dat ik weer op het veld sta. Ik had deze rustige opbouw nodig, omdat ik mijn lichaam al enkele maanden op de proef had gesteld. Ik sukkelde enkele maanden met de hamstrings. Geen echte blessure maar ze bezorgden me wel zoveel hinder dat ik nooit voluit kon gaan. Dat bleek ook tijdens het EK U21. Ik speel nu zonder pijn en bevrijd in mijn hoofd. Dat vertaalde zich in een goed gevoel op het veld.”

Zwervende rol

Ondanks de nederlaag werd de kennismaki­ng met de Belgische competitie een meevaller. “Ik genoot op de bank al van de sfeer, die is veel meer verhit dan in Denemarken”, vertelde Ingvartsen. “Toen Standard zijn eerste hoekschop afdwong, leek het wel alsof ze gescoord hadden. Ook onze fans lieten zich niet onbetuigd, ik kijk nu al uit naar de eerstvolge­nde thuismatch.”

Opvallend: Ingvartsen kroop vaak in een zwervende rol rond aanspeelpu­nt Samatta. Hij kan dus meer dan alleen als diepste aanvaller spelen. “In Denemarken speelde ik al op beide posities. Ofwel als aanspeelpu­nt, ofwel tussen de linies. Mij maakt het weinig uit”, besloot Invartsen, die coach Stuivenber­g extra opties geeft in de zoektocht naar de eerste seizoensze­ge. Benson met beloften - Vanavond (20 uur) spelen de beloften van KRC Genk hun eerste competitie­wedstrijd op KV Kortrijk. Zeven spelers uit de A-kern doen wedstrijdr­itme op: Coucke, Seigers, Wouters, Sabak, Zhegrova, Vanzeir en

Benson. Stef Peeters verliest debuutmatc­h SM Caen verloor zaterdagav­ond op het veld van Montpellie­r met 1-0. ExSTVV’er Stef Peeters mocht na 71 minuten het veld betreden, maar kon de bakens niet meer verzetten.*** Wesley Sneijder zet zijn loopbaan verder bij OGC Nice. De Nederlands recordinte­rnational kwam gisteren aan in de Zuid-Franse stad om zijn transfer af te ronden. *** Guillaume Gillet (33) is op weg naar Olympiakos. In principe landt de ex-Anderlecht speler vandaag in Athene om er te tekenen bij de Griekse kampioen. *** Xian Emmers en Zinho Vanheusden hebben met de U19 van Inter Milaan de Otten Cup gewonnen. In de finale (0-0) van het prestigieu­ze tornooi waren de twee Limburgse talenten na strafschop­pen te sterk voor gastclub PSV. Emmers werd verkozen tot beste middenveld­er van het tornooi.

AA GENT

Gent denkt aan Van Damme- Jelle Van Damme (33) wil terugkeren naar België. De interesse van Antwerp is bekend, maar ook AA Gent denkt aan de ex-Rode Duivel. De Buffalo’s hebben nood aan defensieve versterkin­g en Van Damme heeft tal van troeven én hij is Belg.

OH LEUVEN

17-jarige Genkenaar debuteert bij OHL - In de Proximus League speelde OHL 2-2 gelijk tegen Lierse. Bij de Leuvenaars had coach Dennis Van Wijk een basisplaat­s in petto voor de 17-jarige Limburger Jenthe Mertens. De rechtsvoet­ige Genkenaar, die zijn jeugdoplei­ding genoot bij KRC Genk en MVV, maakte de negentig minuten vol als linksback en mag terugblikk­en op een zeer geslaagd debuut.

VROUWENVOE­TBAL

Nederland voor het eerst Europees kampioen - Nederland is in Enschede voor het eerst in zijn geschieden­is Europees kampioen bij de vrouwen geworden. Het gastland versloeg gisteren in de finale Denemarken met 4-2. Op dit twaalfde EK voor vrouwen is Nederland het vierde land dat erin slaagt de Europese titel te pakken, na Duitsland (8), Noorwegen (2) en Zweden (1).

 ?? FOTO ISOSPORT ?? Ingvartsen debuteerde vrijdag voor Genk.
FOTO ISOSPORT Ingvartsen debuteerde vrijdag voor Genk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium