Het Belang van Limburg

“Kalm gebleven, maar ik heb afgezien”

-

De tweede editie van Dwars door het Hageland is in afwezighei­d van de Pro Tour-teams uitgedraai­d op het verwachte duel. Wout van Aert moest uiteindeli­jk zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel. De organisato­ren hadden hun lesje geleerd. Nadat er vorig jaar al vroeg in de wedstrijd onverharde stroken opdoemden en de strijd (te) snel losbarstte, werd het parcours dit jaar aangepast.

Ondanks die ingreep dreigde de wedstrijd weer erg snel in een beslissend­e plooi te vallen toen na 40 kilometer al elf renners het hazenpad kozen en het peloton liet begaan. Eén voor één soupeerde Wout van Aert zijn manschappe­n op in de achtervolg­ing, terwijl grote concurrent Mathieu van der Poel nog vrolijk mee peddelde in de buik van het peloton.

Te veel energie verspild

Toen het Van Aert allemaal te machtig werd, trok hij zelf in de aanval met Lummenaar Kenneth Vanbilsen in zijn wiel. Tijd voor Van der Poel om ook wakker te schieten dus.

Bij de bestorming van de Citadel van Diest, waar de aankomst lag, toonde Van der Poel voor een tweede keer zijn kalmte. Van Aert ging te vroeg aan, Van der Hoorn scheen uiteindeli­jk op winst af te stevenen, maar het was Van der Poel die in extremis nog het laken naar zich toe trok.

“Het was zeer lastig en ik heb afgezien”, sprak de Nederlande­r. “Ik geloofde niet dat wij die vroege vluchters nog zouden terugpakke­n, maar ik ben al die tijd wel kalm gebleven.” Van Aert wist waarom hij de zege uit handen liet glippen. “Ik heb onderweg te veel energie verspild. Ik voelde mij naar het einde toe ook minder fris dan vorig jaar, maar ik kan niemand iets verwijten.”

 ?? FOTO HNS ?? Van der Poel was opnieuw Van Aert te slim af.
FOTO HNS Van der Poel was opnieuw Van Aert te slim af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium