Het Belang van Limburg

Hattrick van Truscelli

- Marc TRUYERS

Vlijtingen blijft (voorlopig) vriend en vijand verbazen. De zogenaamde fel verzwakte eersteprov­incialer nam na Beringen vorige week nu ook de scalp van Sint-Niklaas (tweede amateurlig­a). Met dank aan Carmelo Truscelli, die alle doelpunten voor zijn rekening nam. Voor de wedstrijd begon had het reeds flink gestoven…in de kleedkamer van de Limburgers. Reden? Vijf spelers verschenen te laat op het appèl.

“Een omleiding als gevolg van de Ironman” luidde het excuus. Trainer Davy Heymans kon er niet mee lachen en zette met zijn tirade de lokale helden nog wat meer op scherp.

Na tien minuten kreeg Truscelli centraal te veel ruimte. Hij knalde vanop zestien meter los in het kruis: 1-0. Sint-Niklaas had het meeste balbezit, maar combineerd­e te traag om Marchandis­e te bedreigen. Enkel Verheuge trapte net naast. Kort vóór de pauze zwiepte Cosemans voor doel tot bij Truscelli aan de tweede paal. Met een fluwelen trap naar de verste hoek nagelde hij Merckx voor de tweede maal op rij aan de grond: 2-0.

Penalty

In het laatste kwart van de wedstrijd kreeg de thuisploeg zoals verwacht het hard te verduren. Marchandis­e scoorde punten, maar moest zich tien minuten voor tijd toch gewonnen geven: 2-1. De piepjonge Moyens maakte zich met een verre lob bijna onsterfeli­jk. Bij de daaropvolg­ende counter werd Truscelli in het strafschop­gebied onderuit gehaald. Met zijn derde van de namiddag zorgde hij voor een lokaal delirium.

“Op voorhand had ik aan een gelijkspel gedacht, maar ik vond onze zege verdiend”, aldus de drievoudig­e schutter. “We hebben als ploeg heel compact gespeeld en de ruimtes zo klein mogelijk gehouden. Als de bal werd veroverd, probeerden we telkens snel uit te breken. In het tussenseiz­oen heb ik niet stilgezete­n, vandaar dat ik mij fysiek zo goed voel. Ik heb een paar aanbieding­en gehad, maar ik verkoos in Vlijtingen te blijven om te helpen bouwen aan de nieuwe ploeg.”

?? FOTO TOM PALMAERS ?? Man van de match was Carmelo Truscelli.
FOTO TOM PALMAERS Man van de match was Carmelo Truscelli.