Het Belang van Limburg

Jongeren gooien kassei door voorruit auto Genkenaar

-

OOSTENDE/GENK - De politie is op zoek naar enkele jongeren die zondagnach­t een kasseistee­n van op de snelwegbru­g in Oostende naar beneden gooiden. Die knalde dwars door de voorruit van de wagen van Genkenaar Rune Van Rompuy (26). Rune was zondagnach­t samen met een vriendin op weg naar Oostende. De twee hadden het idee opgevat om naar de kust te rijden toen ze hoorden dat het er mooi weer zou worden. Maar op amper enkele honderden meter van de Kennedy-rotonde in Oostende ging het fout. Een kasseistee­n knalde plots door de voorruit.

“Een enorme knal en mijn voorruit was volledig verbrijzel­d”, zegt Rune. “Ik besefte niet wat er gebeurde, maar kon de auto als bij wonder nog veilig op de pechstrook zetten.”

Zijn vriendin zag boven op de snelwegbru­g even verderop een drietal jongeren staan. Zij gooiden nog een steen naar een wagen op de andere rijstrook, maar die kon nog ontwijken. De politie is onmiddelli­jk een onderzoek naar de stenengooi­ers gestart. “Dit is helaas geen eenmalig feit”, zegt Christophe Decraemer van de wegpolitie van Jabbeke. “Wij krijgen die melding regelmatig, vooral in de zomer en tijdens schoolvaka­nties. Jongeren beseffen niet hoe gevaarlijk het is.” En dat kan Rune enkel maar beamen. Hij reed met 120 kilometer per uur toen de kassei in zijn voorruit gegooid werd. “Hij viel op het ingebouwde navigaties­ysteem en brak in twee”, zegt hij. “Een stuk kwam op mijn pols en mijn ribben terecht. Gelukkig gebeurde dit ‘s nachts en was er niet veel volk op de baan. Ik kon niets meer zien en had anders makkelijk een ongeval gehad.”

 ?? FOTO HBVL ?? De auto van Rune uit Genk is klaar voor de schroothoo­p.
FOTO HBVL De auto van Rune uit Genk is klaar voor de schroothoo­p.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium