Het Belang van Limburg

Laid-back in Melbourne

-

Het Britse weekblad riep Melbourne zes keer op rij (van 2011 tot 2016) uit tot beste stad om in te wonen. En wat ons betreft: ook om te bezoeken. Enorm veelzijdig, veel aandacht voor groen, super gezellig én laid-back.

Economist

The

Melbourne is met 4,6 miljoen inwoners de tweede grootste stad van Australië. Maar toch word je er nooit overvallen door de stedelijke drukte van bijvoorbee­ld Sydney. De hoogbouw is beperkt, de aandacht voor ‘groen’ groot. Melbourne wordt niet voor niets de Garden City genoemd. Met de Royal Botanic Gardens als grootste troef. Niets zo rustgevend als een wandeling door de tweede grootste botanische tuin ter wereld. Eveneens enorm rustgevend - op de landing na dan - en een echte aanrader: een ballonvaar­t boven de Yarra Valley. Bij het ochtendglo­ren de zon zien opkomen, over de prachtige landschapp­en de loop van de Yarra volgen en afsluiten met een champagne-ontbijt. Hemels.

Een bezoekje aan een wildlife park waar je tussen de kangoeroes kunt wandelen - mag natuurlijk niet ontbreken. Een dagje luieren op het strand? Dan is St Kilda Beach the place to be. Wil je genieten van sport? Pik dan een wedstrijd Australian football mee in de immense Melbourne Cricket Ground. Van de regels snapten we niet zo veel, maar de beleving was uniek. Melbourne zelf heeft enorm veel te bieden. Maar toch loont het ook de moeite om een auto te huren en iets verder op ontdekking­sreis te gaan. Een must is de Great Ocean Road, een weg van 240km tussen Torquay en Warrnamboo­l. De trip brengt je van het ene pittoreske kustplaats­je naar het andere. Onderweg passeer je de Twaalf Apostelen, een prachtige rotsformat­ie die uit zee opsteekt. Adembeneme­nd mooi.

Nog een echte aanrader: Phillip Island, zo’n 140km ten zuiden van Melbourne, waar de pinguins bij valavond in groten getale uit de oceaan waggelen om in hun holletjes te gaan slapen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium