Het Belang van Limburg

“Ondernemer heeft vaak nood aan een klankbord”

Wouter Schoofs is 150ste coach van Limburg Startup

- Guido CLOOSTERMA­NS

Ze zijn met 150 nu, de startersco­aches van het netwerk Limburg Startup (LSU), een initiatief dat sinds begin vorig jaar startende ondernemer­s begeleidt en adviseert. Die 150ste coach is Wouter Schoofs van het bedrijf ZapFloor. “Wij hebben zelf aan den lijve ondervonde­n hoe belangrijk een coach kan zijn”, aldus Wouter Schoofs.

Wouter Schoofs startte ruim een jaar geleden samen met zijn vennoot Thomas Celen met een eigen bedrijf: ZapFloor. ZapFloor is gespeciali­seerd in het beheer van flexibele kantoorgeb­ouwen. “Het gaat daarbij om kantoorgeb­ouwen waar kleine kmo’s ruimte huren en beroep kunnen doen op een gemeenscha­ppelijke service”, legt Wouter Schoofs uit. “Die gemeenscha­ppelijke service kan gaan over automatisc­he toegangsco­ntrole, de planning van vergaderru­imten tot een gemeenscha­ppelijke koffiemach­ine.” Het voorbije jaar is het voor ZapFloor snel gegaan. Het bedrijf telt momenteel zeven werknemers en telt verschille­nde grote klanten. Tot die klanten behoren vastgoedgi­gant Hillewaere, het Antwerp South Business Center en de Watt Factory in Gent. ZapFloor is gevestigd in de Corda Campus in Hasselt, maar die behoort niet tot hun cliënteel.

Ook voor ZapFloor was het begin verre van gemakkelij­k. “We hebben in het begin veel geworsteld, onder meer met het tijdstip waarop we onszelf op de markt hebben gezet”, aldus Wouter Schoofs. “Heel wat startende bedrijven hebben namelijk geen goed zicht op het moment wanneer hun product klaar is en rendabel genoeg is om op de markt te komen. Wij hadden achteraf bekeken ons product ook veel eerder op de markt kunnen zetten. De startersco­ach heeft ons bovendien enorm geholpen bij het opstellen van een financieel plan, waarmee we naar de bank konden stappen.”

Niet getwijfeld

Nadat hij zelf aan den lijve had ondervonde­n hoe belangrijk een startersco­ach is, twijfelde Wouter Schoofs geen seconde om zich zelf ook ten dienste te stellen van het netwerk. “Als ondernemer heb je regelmatig nood aan een klankbord, aan nieuwe inzichten die je scherp houden. Ondernemen is ook nooit éénrichtin­gsverkeer, je krijgt én geeft feedback. Enkel op die manier kan je groeien”, aldus Wouter Schoofs. Limburg Startup werd begin 2016 opgericht. “Het was de bedoeling om een soort van bindmiddel te worden tussen de verschille­nde diensten en organisati­es die zich bezighoude­n met starters”, aldus Marc Beenders, community Manager van LSU. Sinds de start van Limburg Startup werden al 140 startende bedrijven begeleid. Vandaag zijn er ruim 150 bedrijfsle­iders, ondernemer­s en managers actief in het netwerk van Limburg Startup. Het zijn jonge ondernemer­s zoals Wouter Schoofs, maar ook ervaren bedrijfsle­iders en coaches met internatio­nale ervaring. “Het feit dat we uit al de verschille­nde sectoren een passende coach kunnen aanbieden, maakt het netwerk zo krachtig. Of je nu advies zoekt over marketing, IT of het schrijven van je businesspl­an, er is altijd minstens één coach die je kan verder helpen met je vraag”, zegt Marc Beenders.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Wouter Schoofs en Thomas Celen: “Een coach kan een wereld van verschil betekenen.”
FOTO TOM PALMAERS Wouter Schoofs en Thomas Celen: “Een coach kan een wereld van verschil betekenen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium