Het Belang van Limburg

“Fijn dat er mensen zijn die nog met ons meeleven”

- Roger DREESEN

Een tweede groot spandoek voor de vermiste Elke Wevers is gisterenmi­ddag geïnstalle­erd aan de rotonde op de omleidings­weg in Peer. Albert Smeets bood de trailer en de locatie gratis aan. Firma Webdrukker schonk de grote kleurrijke banner. “Een schitteren­d aanbod. Het doet ons plezier dat er nog mensen zijn die na al die jaren nog actief met ons meeleven”, zegt vader René Wevers. De kleurrijke banner is vanop de rotonde en de omleidings­weg van de gewestweg Peer - Bree erg goed zichtbaar. In een weide net tegenover de garage van Albert Smeets werd gisterenmi­ddag alles in gereedheid gebracht. René Wevers kon voor de montage van de banner rekenen op hulp van zijn schoonbroe­r Eddy, webdrukker Peter en Albert Smeets.

Solidarite­it

Toch heeft het heel wat voeten in de aarde gehad voor men de banner kon en mocht plaatsen. Met de overheid waren er enkele strubbelin­gen. “De gemeente Peer liet me al onmiddelli­jk weten dat we een bouwvergun­ning nodig hadden, het zou immers om publicitei­t gaan. Maar het gaat hier toch wel duidelijk over een solidarite­itsactie. Voor een mobiele installati­e zoals onze trailer is die bouwvergun­ning echt niet nodig. Jammer dat men hier een probleem over maakt”, zegt Albert Smeets. Albert liet zich niet kennen en contacteer­de AWV. “Die lieten ons onmiddelli­jk weten dat er enkel een principeaa­nvraag nodig was. Het sein om het project definitief op te starten”, aldus Albert. Peter Weltjens van Webdrukker schonk spontaan de grote banner, ook de banner in Opglabbeek werd door Webdrukker geschonken. “”Een inspanning die we met plezier doen. Elke mogelijkhe­id om Elke terug te vinden, moeten we aangrijpen. Iedereen heeft kinderen. Stel je eens in de plaats van deze ouders”, vindt Peter.

Perfecte locatie

De trailer met de banner werd de weide ingereden en centraal en goed zichtbaar geplaatst. “Een perfecte locatie en hier is veel passage vanuit Noord-Limburg naar Genk”, zegt Albert.

De ouders van de vermiste Elke Wevers zijn heel blij met de nieuwe locatie voor deze nieuwe banner. “Fijn dat er nog mensen zijn die op een actieve manier blijven meewerken om Elke terug te vinden, het doet ons echt plezier. De oproep om het onderzoek naar Elke te steunen, komt zo nog eens in de kijker. Met bijzondere dank aan Webdrukker Peter, voor deze extra banner en Albert voor de locatie en de trailer. Een prachtige geste”, besluit René Wevers

 ?? FOTO ROGER DREESEN ?? Vader René Wevers, zijn schoonbroe­r Eddy, webdrukker Peter Weltjens en Albert Smeets.
FOTO ROGER DREESEN Vader René Wevers, zijn schoonbroe­r Eddy, webdrukker Peter Weltjens en Albert Smeets.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium