Het Belang van Limburg

“Merendeel van fans ziet Duchâtelet liever snel vertrekken”

-

In een kort perscommun­iqué bestempeld­e STVV de overname door DMM als voorbarig. Maar zoals we in onze maandagkra­nt al berichtten, staat het vast dat de overname er komt. De vraag is alleen wanneer. Net als het ontslag van Marquez zorgt dat nieuws voor beroering bij de fans. “Het merendeel ziet Duchâtelet liever snel vertrekken en is ervan overtuigd dat het met een Japanse overname niet slechter kan gaan dan nu”, oordeelt Mike Swysen, voorzitter van het Supporters­verbond. ‘Op dit moment werken de Japanners en STVV goed samen. DMM.com wil de club in eerste instantie beter leren kennen. Het is voorbarig om al over een overname te spreken. Hoe de samenwerki­ng precies zal evolueren, zal in de nabije toekomst duidelijk worden. De club zal daar te gepaste tijde over communicer­en.’ Zo luidde het persberich­t dat STVV de wereld instuurde, naar aanleiding van ons artikel in de maandagkra­nt over de cluboverna­me door DMM. Wanneer de Japanners de macht zullen grijpen, is nog steeds niet duidelijk, mogelijk neemt alles nog een poos in beslag .

Vast staat wel dat de fans benieuwd zijn naar wat er staat te gebeuren met hùn club, die al decenniala­ng blijft bruisen door de trouw van de twaalfde man. “De meningen zijn verdeeld”, stelt Mike Swysen, voorzitter van het Supporters­verbond. “Er is een groep die zegt dat STVV aan lager wal geraakt zou zijn zonder Duchâtelet. Maar het merendeel ziet hem liever snel vertrekken en is ervan overtuigd dat het met een Japanse overname niet slechter kan gaan dan nu het geval is.”

“Slechter kan niet”

“STVV verkoopt al twee jaar de beste spelers, met als doel de balansen positief te krijgen. Alles staat in het teken van een overname”, oordeelt Swysen. “Er is 5,8 miljoen euro geïnd (door het vertrek van Leko, Peeters, Gerkens en Djene, nvdr.) en geen geld uitgegeven. Vorig jaar verkocht men in dezelfde optiek Dompé, Edmilson en Schoofs. Pas als het boekhoudku­ndige plaatje klopt en de balansen in het voordeel van een verkoop door Duchâtelet wegen, zal de overname een feit worden.” “Het jammere is dat Duchâtelet altijd beweerd dat hij het goed voor heeft met de club, maar het is en blijft een zakenman”, vervolgt Swysen. “Of STVV het er met DMM beter zal van afbrengen? Ik ga er vanuit dat het niet slechter kan. Hopelijk kan er met DMM eindelijk een duidelijke en langere termijnvis­ie komen, want die is er niet. Dat is door het snelle ontslag van Marquez nog eens gebleken. Roland heeft ooit gezegd dat hij alleen verkoopt als STVV er beter van wordt, laat ons hopen dat we hem voor één keer kunnen geloven.”

Duchâtelet heeft gezegd dat hij alleen verkoopt als STVV er beter van wordt. Laat ons hopen dat we hem voor één keer kunnen geloven

Mike SWYSEN Voorzitter Supporters­verbond

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium