Het Belang van Limburg

Poolse spits ziet eventuele transfer niet zitten

Grootverdi­ener scoorde amper twee goals in zestien matchen

- Jürgen GERIL

Anderlecht zit met een spitsenpro­bleem. Topschutte­r Lukasz Teodorczyk (26) is nog maar een schim van zichzelf, maar met de zoekende Thelin en de onervaren Ganvoula heeft RSCA géén volwaardig­e alternatie­ven. Misschien verkoopt Van Holsbeeck de Pool beter aan Fenerbahçe om het geld daarna te investeren in een nieuwe spits. Alleen wil Teo’s management daar niet van weten. In de heenronde van vorig seizoen scoorde Lukasz Teodorczyk gemiddeld 1 doelpunt om de 95 minuten. In zijn jongste zestien matchen was hij alleen doeltreffe­nd - 2 keer - in de titelmatch tegen Charleroi. Dat is twee treffers in 1071 speelminut­en of gemiddeld 1 goal om de 535 minuten. Pover. Maar er is meer aan de hand. Tegen Oostende gaf Teo opnieuw ballen weg aan de tegenstand­er, verloor hij zijn duels en trapte hij zijn doelpoging­en huizenhoog over. De spits forceerde en was boos toen hij na 54 minuten gewisseld werd.

“Er is geen reden om er uitgebreid over te praten”, reageerde zijn makelaar Marcin Kubacki kort. “Het was een offday. Teodorczyk komt er zeker weer bovenop. Of hij twijfelt aan zichzelf ? Lach je mij nu uit? Natuurlijk niet.”

Sinds RSCA in februari Teo’s aankoopopt­ie lichtte, een prijs van 20 miljoen op zijn hoofd plakte en van hem de best betaalde speler maakte met een jaarsalari­s van 1,7 miljoen euro, slabakt de Pool. Voelt hij zich sindsdien te safe? Werd hij overschat? Steeds meer vragende ogen zijn op hem gericht, maar op training probeerde Teodorczyk gisteren alles weg te lachen. Al kan het niet anders of Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck wordt ook ongerust. Straks komt de Champions League eraan en dan moeten de Brusselaar­s kunnen rekenen op een goalgetter. Het wordt een enorm probleem als de duurbetaal­de Teo de verwachtin­gen niet meer inlost. Er is immers geen alternatie­f. De tweede targetspit­s Isaac Thelin loopt wel, maar kent de weg naar de goal niet. Terwijl Sylvère Ganvoula een ruwe diamant is die van Westerlo komt, maar van hem kun je nog niet verwachten dat hij de aanval draagt.

Onyekuru naast Teo?

Wat zijn de oplossinge­n dan? Het Turkse Fenerbahçe heeft interesse in de Pool. Een officieel bod is er niet, maar als de Turken komen met een voorstel tussen 7 à 10 miljoen zal Anderlecht daar wel naar luisteren. Alleen is dat buiten Teo zelf en zijn management gerekend. Na zijn avontuur bij het Oekraïense Dynamo Kiev wil hij niet meer naar woelige, onzekere competitie­s.

“De interesse van Fenerbahçe? Dat telt allemaal niet”, liet zijn makelaar nog weten. “Hij blijft.” Het wordt voor RSCA dus afwegen of ze nog een extra targetspit­s halen en Ganvoula dan nog uitlenen. Of Weiler moet eens een creatieve oplossing proberen door de flitsende Henry Onyekuru naast Teodorczyk te zetten in een tactiek met twee spitsen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium