Het Belang van Limburg

Luca Brecel wint thriller op zwart

-

Luca Brecel (WR 27) breide gisteren met veel bloed, zweet en tranen een vervolg aan zijn sterke seizoensst­art. Hij plaatste zich voor het World Open via een 5-4-zege tegen Ross Muir (WR 106). De beslissing viel na ruim vier uur strijd op de allerlaats­te zwarte bal. Brecel, die in frame vijf een 106-break had gepot, sloeg een kreet van opluchting, nadat hij eerst een lange roze bal en daarna zwart met de rest in de pocket deed verdwijnen. De 22-jarige Limburger neemt het op 18 september op het hoofdtorno­oi in Yushan (China) op tegen de ervaren Mike Dunn (WR 43).

WIELRENNEN

Vermote en Trentin verlaten Quick Step Floors - Julien Vermote rijdt de volgende twee seizoenen in dienst van Mark Cavendish. De 28-jarige Kortrijkza­an maakt de overstap van Quick Step Floors naar Dimension Data. Het team van Patrick Lefevre ziet ook Matteo Trentin (28) vertrekken. De Italiaan tekende voor twee seizoenen bij Orica-Scott.

TENNIS

Dubbelpart­ner Flipkens betrapt op doping - De Italiaanse Sara Errani (WTA 98) is betrapt op het gebruik van doping, zo maakten de Italiaanse kranten La Gazzetta dello Sport en Corriere della Sera bekend. Errani was op de Australian Open nog dubbelpart­ner van Kirsten Flipkens.

TRIATLON

Jelle Geens zesde in Montreal - Jelle Geens is zesde geworden in de kwarttriat­lon van Montreal. De Limburger boekte zijn beste prestatie op het hoogste niveau en legde de 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen af in 1u49.11. De zege was voor de Spanjaard Javier Gomez.

VOLLEYBAL

Nieuwe directeur opleidinge­n Volley Vlaanderen - Kristof De Loose wordt vanaf 1 september definitief aangesteld als Directeur Sportkader­opleidinge­n van Volley Vlaanderen. Sinds 1 juni 2017 verving hij al tijdelijk Brecht Van Kerckhove, die aan de slag ging bij de Red Dragons als assistent van Vital Heynen. De Loose zal verantwoor­delijk zijn voor alle volleybalt­rainersopl­eidingen in Vlaanderen.

Tigers starten WK-voorbereid­ing - De Yellow Tigers zijn in de Leuvense Sportoase aan de voorbereid­ing op de WK-kwalificat­ies in Rotterdam én het EK in Azerbeidja­n begonnen. Op 10, 11 en 13 augustus staan drie oefenduels tegen Slovenië op het programma in Maribor. Op 22 augustus starten de Belgische dames aan de WK-kwalificat­ieronde in Rotterdam.

 ?? FOTO BELGA ?? Sagan hield aan zijn nipte ritzege de leiderstru­i en de opvallende puntentrui (rechts) over.
FOTO BELGA Sagan hield aan zijn nipte ritzege de leiderstru­i en de opvallende puntentrui (rechts) over.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium