Het Belang van Limburg

Sagan klopt Bauhaus met één duizendste

-

Alle topsprinte­rs stonden aan de start, maar wereldkamp­ioen Peter Sagan was toch alweer de beste in de eerste rit van de BinckBank Tour. In een millimeter­sprint bedroeg het verschil met Phil Bauhaus amper één duizendste van een seconde. Net als op het voorbije EK, of in Nuits-Saint-Georges in de Tour moest ook in Venray de fotofinish het verdict vellen. “Ik wist het echt niet”, aldus Sagan. “Maar na vijf minuten hoorde ik van de jury dat ik had gewonnen. Ik heb al vaak verloren bij een close finish, nu had ik geluk.”

Sagan had heus niet alleen maar geluk. Hij deed veel dingen juist in de laatste kilometer. Zo voelde hij dat er tegenwind stond en hield hij de benen stil om niet te vroeg voorop te komen. “Vreemd genoeg ging er toen niemand over me heen”, aldus Sagan. “Ik begreep niet waarom.” Het is best bijzonder dat net Sagan het haalde in Venray. Met Kittel, Démare, Greipel en Groenewege­n stond de halve wereldtop onder de sprinters aan de start. Alleen Groenewege­n (4de) en Greipel (9de) haalden de top tien. Kittel (34ste) vond na een weinig selectieve race geen gaatjes in het compacte pelotonnet­je voor hem.

Kleine Giro of Vuelta

Sagan draagt veroverde ook de leiderstru­i met één seconde voorsprong op Laurens De Vreese (Team Astana), die in de ‘Gouden Kilometer’ negen bonussecon­den pakte. Ook al heeft Sagan er een slopende Ronde van Polen opzitten, het is de bedoeling om in de BinckBank Tour voor de eindzege te gaan: “Na Polen heb ik twee dagen rust gehad. De combinatie met de BinckBank benader ik als een kleine Giro of een kleine Vuelta.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium