Het Belang van Limburg

Kevin Borlée slachtoffe­r van voedselver­giftiging

-

Mais bon.

(lacht) Sinds enkele dagen zijn verschille­nde sporters die in het atletenhot­el in Londen verblijven, getroffen door een voedselinf­ectie. Helaas, ook een Belg, en niet van de minsten: Kevin Borlée (foto). Na zijn halve finale op de 400m, zondagavon­d, voelde hij zich niet lekker. Een hele nacht moest hij braken en had hij last van buikloop, en gisterocht­end voelde hij zich bijzonder zwak. “Hij moet er last van hebben gehad tijdens zijn race, ik vond dat hij niet in zijn normale doen was”, zegt Jacques Borlée, papa en coach. Moet hij nu vrezen voor de 4x400m, komende zaterdag? “Dat denk ik niet, hij zal 24 tot 48 uur verzwakt zijn.” Het goede nieuws: Jonathan Borlée is niet besmet.

Gisteren arriveerde­n ook de anderen van de 4x400m, Dylan Borlée, Robin Vanderbemd­en, Julien Watrin en Jonathan Sacoor. “We hebben de rest van het team medicatie gegeven uit voorzorg, zodat de rest van de 4x400m niet wordt besmet. Dat moeten we vermijden.” Semenya duikt naar brons - Een bloedstoll­ende 1.500 m bij de vrouwen was gisteravon­d de afsluiter. Sifan Hassan, de Nederlands­e hoop op een gouden medaille, zakte door het ijs in de laatste rechte lijn. Olympisch kampioene Faith Kipyegon snelde naar goud, de Britse Simpson pakte zilver en Caster Semenya dook letterlijk naar brons.

De 110m horden werd gewonnen door Omar McLeod, Anita Wlodarczyk was de beste in het hamersling­eren en Yulimar Rojas won het hink-stap-springen.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium