Het Belang van Limburg

Alexander Housen boekt drie zeges

15-jarige Gruitroden­aar domineert Gold League in Opglabbeek Bert Prouvé wint finale in Beervelde

- Jean HENDRIX

Alexander Housen heeft vorig weekend zijn stempel gedrukt op de Gold Leagueweds­trijd in Opglabbeek. De 15-jarige Gruitroden­aar won niet alleen twee dagen op rij de hoofdrubri­ek, maar toonde zich op de slotdag ook nog eens de beste van het concours. “Onvoorstel­baar wat hier gebeurd is. Hier zijn geen woorden voor”, stamelde Housen. “Ik heb dit paard, Esprit vd Wellington van Genkenaar Leon Spronken, nog maar een half jaar ter beschikkin­g. Toch was dit al mijn zevende of achtste overwinnin­g met dit paard. Mijn grootste droom is om ooit aan de top van de paardenspo­rt te geraken. Daarom ga ik hard werken en steeds mijn best doen om goed te blijven presteren.”

De student management en IT droomt dus van een carrière als zelfstandi­g profruiter. “Om daar te geraken, moet je eerst in de sport presteren”, beseft Alexander, die in 2016 al Belgisch kampioen werd bij de pony’s. “Je hebt immers meerdere goede paarden nodig en goede prestaties trekken nu eenmaal andere paarden aan. Op dit moment ben ik met jonge paarden van diverse eigenaars bezig. Ik focus mij voor de rest van het jaar op de twee- en driesterre­nwedstrijd­en. Maar ik wil daar niet blijven hangen, ik wil hogerop! Ik wil proeven van de grote sport.” De jonge Gruitroden­aar wordt momenteel getraind door Johan Philippaer­ts. “Ik heb veel aan hem te danken”, beseft Housen. “Maar ook aan mijn ouders. Zonder mijn familie zou het niet lukken. Mijn moeder, vader en zus spannen zich allemaal in voor mij.”

Naast Housen waren nog enkele Limburgers aan het feest in Sentower Park. Zo won Dries Dekkers de GP en wonnen Kim Colaers en Nico Baerts een nevenproef. Bert Prouvé heeft in Beervelde de finale van de zesjarige paarden gewonnen. Dirk Demeersman werd hier tweede. Ook Romy Morssinkho­f werd tweede. Dirk Demeersman en Sam Polleunis pakten een derde plaats. De Peerse Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli won de GP, Wouter Devos werd tweede. Pieter Devos won de Masters in Beervelde. *** In Peelbergen pakten Britt Daamen en Hanne Vangeneugd­en goud op de regiokampi­oenschappe­n. *** In Gesves wonnen Catherine Gustin en Caro Baerts de kwalificat­ieproef voor respectiev­elijk 5- en 6-jarige paarden. *** In het Franse Deauville legde Patrick Jonkmans beslag op een derde plaats. *** Nicola Philippaer­ts won in Londen.

 ?? Foto JH ?? Alexander Housen met Esprit vd Wellington.
Foto JH Alexander Housen met Esprit vd Wellington.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium