Het Belang van Limburg

“Nog eens alles uit kast halen”

Brockmans en Houben aan slag op WK in Boedapest

- Patrick BREBELS

Charlotte Brockmans en Leen Houben komen vandaag voor het eerst in actie op het WK synchroonz­wemmen in Boedapast. “We gaan nog één keer alles uit de kast halen en mikken resoluut op een stek in de top tien”, zeggen beide dames. Nadat Leen Houben (29) uit Peer en Charlotte Brockmans (31) tijdens hun jeugdjaren in het waterballe­t grossierde­n in gouden, zilveren en bronzen medailles op alle Vlaamse en Belgische kampioensc­happen, zetten ze in 2011 een punt achter hun sportieve carrière.

Vorig jaar konden ze de lokroep van het Europees kampioensc­hap, dat in Londen georganise­erd werd, echter niet weerstaan. Na een intense voorbereid­ing behaalden ze daar een bronzen medaille. Meteen waren alle ogen gericht op het WK, dat nu in Hongarije georgani- seerd wordt.

“Het WK in Boedapest leek ons op diverse vlakken - ook qua praktische organisati­e en afstand - een haalbare kaart. En zo hebben we de operatie Budapest: one last call ingezet”, reageren Leen en Charlotte.

En hoe? Op het Nederlands kampioensc­hap voor masters in Hoofddorp behaalden Brockmans en Houben eind januari een zilveren medaille en op het BK in Zwevegem deden ze zelfs nog beter, met een gouden plak. “We hebben nieuwe badpakken en hebben al heel wat nieuwe ideeën opgedaan”, zeggen ze in koor. “In Budapest gaan we nog eens alles uit de kast halen. De concurrent­ie is moordend. Er zijn zelfs duo’s bij die nog steeds profession­eel zwemmen, maar toch mikken we resoluut op een plek in de top tien.” Vandaag staat de technische proef op het programma, vrijdag presentere­n Leen en Charlotte hun duet.

X

 ?? FOTO PABR ?? Charlotte Brockmans en Leen Houben.
FOTO PABR Charlotte Brockmans en Leen Houben.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium