Het Belang van Limburg

“Zeven keer op en neer lopen, dat doen we puur op wilskracht”

Vriendengr­oep ‘De Uitdaging’ wil op één dag alle Limburgse mijnterril­s bedwingen De Uitdaging, een groep van jongeren, wil op één dag de zeven mijnterril­s in onze provincie op- en aflopen en de afstand ertussen overbrugge­n met de fiets. Doel is een werel

- Chris NELIS X www.de-uitdaging.org

Het is niet de eerste keer dat de groep een extreme uitdaging aangaat voor het goede doel.“Vorig jaar hebben we in de Franse Alpen La Marmotte overwonnen”, zegt Sven Rosius van De Uitdaging. “Dat heeft toen 5.000 euro opgebracht. Het geld hebben we integraal geschonken aan Fonta Nova, een organisati­e die zich bekommert om minderjari­ge vluchtelin­gen. Dit jaar willen we een stapje verder gaan door twee verschille­nde uitdaginge­n aan te gaan. Twee van ons hebben al de Full Distance Iron Man-triatlon in Nice al tot een goed einde gebracht. De tweede uitdaging is eentje in eigen streek. We willen namelijk zeven Limburgse mijnterril­s te bedwingen. Dat doen we op 26 augustus. We lopen elke terril op tot aan de top en weer naar beneden. Tussen de terrils verplaatse­n we ons met de fiets. Tegen het einde van de dag zullen we 125 kilometer fietsen en 15 kilometer lopen in de benen hebben. Puur op wilskracht dus. Bovendien gaan we het als een nieuw wereldreco­rd laten registrere­n. Daarmee vestigen we meteen ook de aandacht op FCPLim, de voetbalclu­b die we met de opbrengst van dit project steunen. Die organisati­e geeft kinderen met een fysieke beperking de kans om te kunnen sporten. Voor die kinderen maakt dit een wereld van verschil. Ze kunnen zo zichzelf zijn en erbij horen.”

“Beetje gek”

De Uitdaging is een groep van acht vrienden die tot doel heeft extreme uitdaginge­n aan te gaan voor het goede doel. “Mensen vragen ons soms of we gek zijn. Een beetje is dat wel het geval”, lacht Rosius. “Maar het geeft ook een geweldige kick om uitdaginge­n aan te gaan en onze limieten te verleggen. Je tast als het ware je eigen fysieke grenzen af. Net omdat we dit in groep doen, is de beleving veel intenser. De uitdaging op de mijnterril­s is een teamduatlo­n. Voor deze uitdaging laten we zeven teams van elk drie personen toe.”

 ?? Foto CN ?? De leden van De Uitdaging willen met hun project middelen bijeenkrij­gen voor FCPLim, een voetbalclu­b voor kinderen met een beperking.
Foto CN De leden van De Uitdaging willen met hun project middelen bijeenkrij­gen voor FCPLim, een voetbalclu­b voor kinderen met een beperking.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium