Het Belang van Limburg

Koen De Bouw en Tine Reymer herenigd in ‘Bastaard’

-

Koen De Bouw (52) had gisteren in een in de bossen verscholen villawijk in het Waalse GrezDoicea­u zijn eerste draaidag voor ‘Bastaard’, een film van de jonge regisseur Mathieu Mortelmans voor het Gentse productieh­uis Marmalade. Op de affiche staan ook de Gentse revelatie Spencer Bogaert, Bjarne Devolder en Lucas Van den Eynde in een bijrol als politieage­nt. Het is ook een reünie met Tine Reymer die – net als in ‘De Premier’ – De Bouws echtgenote speelt. “Het is altijd een fijn weerzien”, zegt De Bouw. “We kennen elkaar al vierendert­ig jaar. Die vertrouwdh­eid maakt het werken een stuk aangenamer en vlotter.”

Hollywood

De Bouw heeft al drukke maanden achter de rug. “Ik heb het nieuwe seizoen van ‘Professor T’ opgenomen, en ‘Het Tweede Gelaat’, de nieuwe film van Jan Verheyen. De maanden daarvoor stond ik op de set van een prestigieu­ze tv-serie in Amerika, ‘The Last Tycoon’.

Dat was best heftig, de eerste weken was ik echt zenuwachti­g.

Je merkt gewoon aan alles dat er veel geld mee gemoeid is en dat maakt de druk nog groter. Het was wennen aan Los Angeles en aan de manier van werken, maar het is toch een geweldige ervaring geworden. Er wordt ernstig aan een tweede seizoen gedacht, dus daar kijk ik al naar uit.

Ik ben blij dat mijn Hollywooda­vontuur nog een vervolg krijgt.”

‘Bastaard’ komt in het najaar van 2018 in de bioscoop.

 ?? Foto GUY PUTTEMANS ?? Tine Reymer en Koen De Bouw.
Foto GUY PUTTEMANS Tine Reymer en Koen De Bouw.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium