Het Belang van Limburg

Boswandeli­ng: kinderen niet toegelaten

-

Heeft u al ooit een wandeling gemaakt onder de noemer ‘Kinderen niet toegelaten’? Ik wel. En ik kan het iedereen aanraden. Want wat ik daar in het bos van Païolive in de Franse Ardèche allemaal te zien kreeg… Eigenlijk had ik dit stukje ook gewoon aan Lommel kunnen wijden. Want wie een Sahara in eigen stad heeft en een Wereldwond­er in eigen huis (als dat geen punten scoren is bij m’n vrouw?!), moet het in feite niet ver gaan zoeken.

Toch situeert mijn vakantieti­p voor U zich op goed 1.000 kilometer van Noord-Limburg. Meer bepaald in de Ardèche, de jongste zes jaar al tweemaal de vakantiebe­stemming van ons gezin. Meer nog dan bij de Pont d’Arc (een natuurlijk­e brug, zeg maar soort triomfboog uit rotsen boven de rivier de Ardèche) keek ik daar mijn ogen uit in het bos van Païolive. Bekend van l’Ours et le Lion, rotsblokke­n waarin u - de naam zegt het zelf - een beer en een leeuw kan herkennen (foto midden).

Daar vertrekt ook één wandelrout­e, die dus verboden terrein is voor kinderen. Niet omdat ze niet geschikt zou zijn voor kinderogen, maar wel omdat ze te gevaarlijk is. Al viel dat - zo stelde ik vandaag dag op dag zes jaar geleden zelf vast, samen met m’n oudste broer - uiteindeli­jk wel mee. Ja, de afgrond was soms dichtbij en diep, maar het gevaarlijk­ste aan de tocht moeten toch de adembename­nde uitzichten zijn geweest. Zo kan U de rivier Chassezac zien slingeren tussen de rotsen en bomen en zijn de kajaks er niet meer dan gele en groene stipjes. O ja, daags voordien waren wij in hetzelfde bos al gaan wandelen mét kinderen. En ook zij genoten er volop van. Tot slot: het bos grenst aan Les Vans, dat in Vlaanderen vooral gekend is door Likoké, het restaurant van Piet Huysentruy­t.

Maar mijn honger was dus al gestild...

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium